Σάντουιτς – πάβλοβα με παγωτό / Pavlova sandwich filled with ice cream

 

Δείτε τη συνταγή στο Sugar Buzz

Άργησα πάλι ε?! Τελικά όταν είχα διάβασμα, είχα περισσότερο χρόνο να ανεβάσω κάτι! Όταν αρχίζουν δουλειές, υποχρεώσεις κτλ, νομίζεις θα βρεις χρόνο για όλα και τελικά ανακαλύπτεις ότι η μέρα έχει μόνο 24 ώρες κι εσύ θα ήθελες παραπάνω αλλά δεν γίνεται!!!
Γι΄αυτό και η σημερινή συνταγή είναι σχετικά εύκολη θα έλεγα, πολλοί μπορεί να την έχετε δοκιμάσει, εγώ η αλήθεια είναι ότι πρώτη φορά την έφτιαχνα!!(Η΄ μπορεί να την είχα ξαναφτιάξει πριν χρόνια και να μη θυμάμαι…προφανώς δεν την είχα πετύχει, γι” αυτό δεν την θυμάμαι!)
Είναι η γνωστή «πάβλοβα», αλλά σε μορφή σάντουιτς  με παγωτό, λόγω καλοκαιριού πια!
Το εύκολο στην υποθεση είναι ότι μπορούμε να φτιάξουμε τα δισκάκια μαρέγκας και να τα κρατάμε σε μεταλλικό κουτί και όταν θα έχουμε επισκέπτες, αν δεν έχουμε δικό μας παγωτό και μας έχουν φέρει αυτοί(!), ενώνουμε τα δισκάκια με παγωτό και σερβίρουμε, τόσο απλά!
Το παγωτό στη φωτογραφία είναι παγωτό καρπούζι, από γνωστό ζαχαροπλαστείο (δεν μπορώ να πω ποιο!όποιος θέλει με mail!) και σε συνδυασμό με τη μαρέγκα είναι τέλειο! Ελπίζω κάποια στιγμή να καταφέρω να φτιάξω και μόνη μου παγωτό καρπούζι!
Η συνταγή για την πάβλοβα είναι πολύ εύκολη:
 3 ασπράδια σε θερμοκρασία δωματίου
3/4 κούπας ζάχαρης κρυσταλλική αλλά ψιλή(την βάζουμε στο μούλτι για 20-30»)
1 1/2 κ.γ. κορνφλάουρ
1.Βάζουμε το φούρνο στους 130 βαθμούς C.
2. Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια σε μεσαία ταχύτητα και αφού δούμε ότι αρχίζουν και γίνονται μαρέγκα ρίχνουμε κουταλάκι κουταλάκι τη ζάχαρη με το κορνφλάουρ που τα έχουμε ανακατέψει.
3. Αφού ενσωματωθούν και έχει σφίξει η μαρέγκα(αν σηκώσετε το μίξερ θα δείτε ότι κάνει μυτούλες), γεμίζουμε ένα κορνέ και κάνουμε στρογγυλούς δίσκους (ή και με το κουταλάκι.) πάνω σε λαμαρίνα που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα. Επίσης μπορούμε να κάνουμε και τις κλασικές φωλίτσες για να τις γεμίσουμε μετά με παγωτό.
4. Ψήνουμε στους 130 C για 30′ και μετά στους 100′ για άλλα 30′. Απ’όσο έχω καταλάβει παίζει ρόλο φυσικά ο φούρνος. Αν δείτε ότι καφετίζουν(όπως έπαθα εγώ), χαμηλώνετε λιγάκι την θερμοκρασία.
5. Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και ξεκολλάμε από τη λαδόκολλα. Πρέπει να κρυώσουν τουλάχιστον 1-2 ώρες και μετά να φυλάξουμε σε μεταλλικό κουτί. 
Οι φωλίτσες συμπληρώθηκαν με σορμπέ λεμόνι και γλυκό του κουταλιού μανταρίνι. Θα ανεβάσω και τη συνταγή για σορμπέ λεμόνι σύντομα. (Το γλυκό του κουταλιού ήταν έτοιμο!).
Επίσης οι οδηγίες φαίνονται και παρακάτω!!
Καλο βράδυ!

Πηγή: Sugar Buzz

Πριν αλλάξετε σελίδα…
Μπορεί να βρεθήκατε εδώ, αλλά είναι σίγουρο -πιστεύουμε- πως υπάρχουν συνταγές απολύτως σχετικές μ αυτό που ψάχνετε! Πάρτε ιδέες για μια παραλλαγή, ή, εμπνευστείτε για κάτι λίγο διαφορετικό σήμερα!
Διαλέξτε ποιά σας ενδιαφέρει περισσότερο και δείτε:

  1. Παγωτό γιαούρτι με βανίλιες / Plums yogurt ice cream
  2. PAVLOVA
  3. Πρόσκληση!
  4. Τραχανάς με Ξινόγαλο,Ντομάτα και Πάπρικα