Σαλάτα με ρεβίθια και μαριναρισμένο ψάρι

 

Άτομα:4, Χρόνος προετοιμασίας:10’, Χρόνος βρασίματος: 45’, Κόστος: 5,00 €

ΥΛΙΚΑ :
300 γρ. ρεβύθια
1 ξερό κρεμμύδι
2 ντομάτες
½ ματσάκι μαϊντανό
Χυμός από 1 λεμόνι
½ φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
1 συσκευασία μαριναρισμένο γαύρο ή σαρδέλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Από το προηγούμενο βράδυ βάζουμε τα ρεβίθια να μουλιάσουν και να φουσκώσουν σε ένα μπολ με ζεστό νερό. Την επόμενη μέρα σουρώνουμε τα ρεβίθια, τα ξεπλένουμε καλά και τα ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα με νερό που ήδη βράζει. Τα αφήνουμε να βράσουν για 45′ περίπου (δοκιμάζουμε κατά διαστήματα). Όταν βράσουν τα ρεβίθια, τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.

Βάζουμε τα ρεβίθια σε μία σαλατιέρα και από πάνω ρίχνουμε το κρεμμύδι, τις ντομάτες και το μαϊντανό ψιλοκομμένα.

Από πάνω ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη και τα μαριναρισμένα ψαράκια.

Με το μίξερ του καφέ χτυπάμε το ελαιόλαδο με το χυμό λεμονιού και στο τέλος περιχύνουμε τη ρεβιθοσαλάτα μας με το μίγμα.

Η σελίδα δείχνει cache εκδοχή (στιγμιότυπο) περιεχομένου συνταγής από το public domain: http://www.foodtrails.gr/salata-revithia-psari/. – Μεταβείτε στην πηγή με το σύνδεσμο: Food Trails » ΣΥΝΤΑΓΕΣ http://www.foodtrails.gr/salata-revithia-psari/.

Πριν αλλάξετε σελίδα…
Μπορεί να βρεθήκατε εδώ, αλλά είναι σίγουρο -πιστεύουμε- πως υπάρχουν συνταγές απολύτως σχετικές μ αυτό που ψάχνετε! Πάρτε ιδέες για μια παραλλαγή, ή, εμπνευστείτε για κάτι λίγο διαφορετικό σήμερα!
Διαλέξτε ποιά σας ενδιαφέρει περισσότερο και δείτε:

  1. Σούπα αυγολέμονο και κρύα σαλάτα λαχανικών με ψάρι
  2. ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΕΝΟ ΣΟΥΒΛΑΚΙ ΣΤΑ ΚΑΡΒΟΥΝΑ ΜΕ…. ΠΑΡΕΟΥΛΑ
  3. Ρεβίθια στο φούρνο με ντομάτα