ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΟ ΓΛΥΚΟ ΤΑΨΙΟΥ ΚΑΡΟΤΟ ΜΕ ΚΑΡΥΔΑ

 


Αυτή η συνταγή είναι εύκολη και την κάνω τακτικά… δοκιμάστε την!!!

ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΟ ΓΛΥΚΟ ΤΑΨΙΟΥ ΚΑΡΟΤΟ ΜΕ ΚΑΡΥΔΑ

Υλικά

1 kgr καρότα
250 γρ. καρύδα τριμμένη
2 φλιτζάνια ζάχαρη
2 ποτήρια νερό
1 φλούδα πορτοκάλι

Εκτέλεση

Καθαρίζετε και πλένετε τα καρότα και τα βάζετε σε ένα λεκανάκι. Προσθέτετε την καρύδα και ανακατεύετε καλά. Εν τω μεταξύ σε ένα κατσαρολάκι φτιάχνετε το σιρόπι βάζοντας την ζάχαρη, το νερό και την φλούδα πορτοκαλιού. Σε ένα ταψάκι βάζετε το μείγμα με το καρότο και την καρύδα και το απλώνετε ομοιόμορφα. Περιλούζεται με το σιρόπι και το αφήνετε να κρυώσει. Το κόβετε σε τετράγωνα τεμάχια και το σερβίρετε με πασπαλισμένη καρύδα και λίγη κανέλα στην κορυφή.

Καλή επιτυχία!!!

Υ.Γ. Εναλλακτικά μπορείτε να φτιάξετε φοντάν με τον ίδιο τρόπο πλάθοντας μπαλάκια από το μείγμα αφού το σουρώσετε από το σιρόπι καλά και πασπαλίζοντας με την καρύδα. Τα βάζετε σε πολύχρωμα χαρτάκια για φοντάν και σερβίρετε.

Gourmet Food Lovers

Πριν αλλάξετε σελίδα…
Μπορεί να βρεθήκατε εδώ, αλλά είναι σίγουρο -πιστεύουμε- πως υπάρχουν συνταγές απολύτως σχετικές μ αυτό που ψάχνετε! Πάρτε ιδέες για μια παραλλαγή, ή, εμπνευστείτε για κάτι λίγο διαφορετικό σήμερα!
Διαλέξτε ποιά σας ενδιαφέρει περισσότερο και δείτε:

  1. ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΟ!!!
  2. ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΜΕ ΓΛΥΚΟ ΚΡΑΣΙ ΚΑΙ ΜΕΛΙ
  3. ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΜΕ ΙΝΔΙΚΗ ΚΑΡΥΔΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ!!!
  4. Σαλάτα ρεπάνι-καρότο