σκραμπλ τόφου (ομελέτα) με σπανάκι

 

Δείτε τη συνταγή απο Vegetarian Recipes
Υλικά


1 κουτί μεταξωτό τόφου, στραγγισμένο και κομμένο σε κύβους

1 κίτρινη πιπεριά κομμένη σε μικρούς κύβους

2 κούπες σπανάκι

1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

1 κ.γ. πάπρικα

1 κ.γ. κουρκουμά

½ κ.γ. ροζ αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

1/3 κούπα τριμμένο φυτικό τυρί (βιοφάστ της εταιρίας βιοτρός, το βρίσκουμε στα σούπερ μάρκετ μάρκετ ιν)

2 κ.σ.ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο και μαγειρέψτε για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε την κίτρινη πιπεριά και τα μπαχαρικά. Προσθέστε τους κύβους τόφου, ανακατέψτε και ανακατεύοντας προσθέστε το σπανάκι. Μαγειρέψτε για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το σπανάκι και προσθέστε το φυτικό τυρί. Χαμηλώστε τη φωτιά και μαγειρέψτε για λίγο ακόμα μέχρι να λιώσει το τυρί. Σερβίρετε σε φρυγανισμένο ψωμί ή διπλώστε το σε burrito χρησιμοποιώντας τορτίγιες.


Πηγή: Vegetarian Recipes

Πριν αλλάξετε σελίδα…
Μπορεί να βρεθήκατε εδώ, αλλά είναι σίγουρο -πιστεύουμε- πως υπάρχουν συνταγές απολύτως σχετικές μ αυτό που ψάχνετε! Πάρτε ιδέες για μια παραλλαγή, ή, εμπνευστείτε για κάτι λίγο διαφορετικό σήμερα!
Διαλέξτε ποιά σας ενδιαφέρει περισσότερο και δείτε:

  1. Ομελέτα με σπανάκι στο φούρνο.
  2. Ομελέτα φούρνου με σπανάκι και πατάτα
  3. edamame με τόφου και σύκα
  4. πατατοσαλάτα με καπνιστό τόφου και σως γιαουρτιού