Σοκολατένια cupcakes από τα χεράκια της Sugar Buzz…

 

Υλικά (14-15 τεμάχια)
120γρ. αλεύρι
200γρ. ζάχαρη
35γρ. κακάο
¼ κ.γ. σόδα
½ κ.γ. μπέικιν
1 αυγό
95γρ. γάλα
90γρ. ζεστό νερό με 1 κ.γ. καφέ
1½ κ.σ. αραβοσιτέλαιο
1 βανίλiα σε σκόνη(ή 1 κ.γ. εσάνς βανίλιας)

Ανάβουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς. Τοποθετούμε χάρτινες θήκες σε ένα ταψάκι για μάφιν(υπάρχει περίπτωση να χρειαστούμε και δεύτερο ταψάκι αν οι θήκες μας είναι μικρές, εμένα δηλαδή μου βγήκαν παραπάνω από δώδεκα).

Ανακατεύουμε σε ένα μπωλ τα στερεά υλικά (αλεύρι, κακάο, ζάχαρη, μπέικιν, σόδα, βανίλια αν είναι σε σκόνη). Σε ένα άλλο μπωλ ανακατεύουμε το γάλα, το αυγό, το νερό με τον καφέ, το αραβοσιτέλαιο(και τη βανίλια αν είναι σε υγρή μορφή).

Ρίχνουμε τα υγρά στα στερεά. Ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί το μείγμα (δεν υπερβάλλουμε στο ανακάτεμα) και μοιράζουμε στις θήκες (καλό είναι να το μοιράσουμε σε 14-15 θήκες, γιατί σε 12 μπορεί να φουσκώσει και να βγει έξω όταν θα ψηθεί).

Ψήνουμε για 22-25′ (κάνουμε το τέστ με την οδοντογλυφίδα στα 25′ να δούμε αν βγαίνει στεγνή, αλλιώς αφήνουμε άλλα 2-3′).

Γκανάς για γέμιση:
100γρ. κουβερτούρα (53-55%)
90γρ. κρέμα γάλακτος (35% λιπ.)

Τεμαχίζουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και βάζουμε σε ανοξείδωτο μπωλ. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε μικρό κατσαρολάκι και λίγο πριν βράσει αποσύρουμε και ρίχνουμε πάνω στην τεμαχισμένη κουβερτούρα. Αφήνουμε 1′ και μετά ανακατεύουμε με μαρίζ (σπάτουλα σιλικόνης) να ομογενοποιηθεί. Αφήνουμε να πέσει η θερμοκρασία.

Βουτυρόκρεμα:
110γρ. βούτυρο (όχι μαργαρίνη) σε θερμοκρασία δωματίου
230γρ. άχνη
2 κ.σ. κακάο
2 κ.σ. γάλα
2 κ.σ. λικέρ (πχ. αμαρέτο ή λικέρ καφέ)

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο ρίχνοντας σιγά σιγά την άχνη, το γάλα, κακάο, λικέρ, μέχρι να γίνει σοκολατένια κρέμα. Καμιά φορά ανάλογα τη θερμοκρασία του χώρου μπορεί το βούτυρο να έχει μαλακώσει πολύ και να βλέπουμε ότι δεν δένει το μείγμα, ότι είναι πολύ μαλακό, οπότε προσθέτουμε λίγη άχνη παραπάνω. Αντιστρόφως αν δούμε ότι είναι πολύ σφιχτό το μείγμα ρίχνουμε 1-2 κ.σ. γάλα ή λικέρ.

Συναρμολόγηση:
Όταν κρυώσουν τα κεκάκια, κάνουμε μια τρύπα στην επιφάνειά τους (βοηθάει το εργαλείο που αφαιρεί τα κουκούτσια από το μήλο), γεμίζουμε με ένα κουταλάκι με γκανάς (ή με ένα μικρό κορνέ για ευκολία), τοποθετούμε το κομματάκι κέικ που αφαιρέσαμε.
Βάζουμε σε σακούλα κορνέ τη βουτυρόκρεμα και διακοσμούμε τα cupcakes ή με ένα μαχαιράκι.

Η σελίδα δείχνει cache εκδοχή (στιγμιότυπο) περιεχομένου συνταγής από το public domain: https://www.foodtrails.gr/sokolatenia-cupcakes/. – Μεταβείτε στην πηγή με το σύνδεσμο: ΣΥΝΤΑΓΕΣ – FoodTrails Magazine https://www.foodtrails.gr/sokolatenia-cupcakes/.

Πριν αλλάξετε σελίδα…
Μπορεί να βρεθήκατε εδώ, αλλά είναι σίγουρο -πιστεύουμε- πως υπάρχουν συνταγές απολύτως σχετικές μ αυτό που ψάχνετε! Πάρτε ιδέες για μια παραλλαγή, ή, εμπνευστείτε για κάτι λίγο διαφορετικό σήμερα!
Διαλέξτε ποιά σας ενδιαφέρει περισσότερο και δείτε:

  1. H Aγαπημένη μας Food Blogger Aθηνά aka Sugar Buzz και το Βραβείο του Περιοδικού Olive!
  2. Σοκολατένια cupcakes με επικάλυψη σοκολάτας -…
  3. Cupcakes χωρίς γλουτένη, με ρυζάλευρο, λεμόνι και ινδοκάρυδο / Gluten free cupcakes with lemon and coconut
  4. SUGAR COOKIES (ΖΑΧΑΡΕΝΙΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ) ΜΕ ROYAL ICING