Σοκολατένιο cheesecake με καραμελωμένες μπανάνες και ένα δώρο!

 

Δείτε τη συνταγή απο Sugar Buzz

Λίγο καθυστερημένα εύχομαι καλό μήνα!!
Πάλι με πήρε το βράδυ να γράψω! Αργά το απόγευμα όμως με τη φίλη μου Τ. (ήμασταν δύο σήμερα, όχι και οι τρεις!) πειραματιστήκαμε με δύο συνταγές για να χαλαρώσουμε! Μας πήρε λίγο το βράδυ αλλά καλά τα πήγαμε! Μύρισε πάλι η κουζίνα διάφορα αρώματα…και γέμισε πάλι ο νεροχύτης διάφορα πραγματάκια! :)
Επίσης τώρα που το θυμήθηκα να σας πω ότι την προηγούμενη συνταγή με τα κεκάκια χωρίς ζάχαρη, χωρίς κτλ κτλ τη δοκίμασε δύο φορές η άλλη κολλητή η Santie κι έκανε και παραλλαγή αντί για ανανά με το φρούτο λίτσι(lychee), που το έχουμε βρει σε κομπόστα σε σούπερ μάρκετ και ενθουσιάστηκε! Οπότε κάποια στιγμή θα το δοκιμάσω κι εγώ! Και περιττό να σας πω ότι καθόμαστε στο τηλέφωνο και λέμε πώς να βρούμε εναλλακτικές για τη ζάχαρη!
Τώρα όμως της είχα πει ότι λίγη ζαχαρίτσα θα έχει το σημερινό!
Και από άλλα νέα…το Σάββατο είχαμε μια εκδήλωση των greek food blogs για τη μαργαρίνη όπως πριν λίγο καιρό για το λάδι Αλτις!
Μπορεί ο καιρός να ήταν μουντός, αλλά η διάθεσή μας καμία σχέση!Γελάσαμε καταρχήν πάρα πολύ όταν μας κάνανε ξενάγηση στο εργοστάσιο για να δούμε την γραμμή παραγωγής του Bιτάμ, γιατί φορούσαμε τις άσπρες στολές και τα σκουφάκια, ξέρετε αυτό που θυμίζει λίγο στρουμφάκια και μετά σου έχει πατικώσει το μαλλί?!
Απολυμανθήκαμε επίσης! Βγάλαμε και φωτογραφίες (ελπίζω αυτές με τα στρουμφάκια να μην κυκλοφορήσουν!!), κάναμε και τις εκπλήξεις μας, μάθαμε και για τη μαργαρίνη! 
Και μετά έκανα την  έξυπνη στις φίλες μου γιατί τις ρωτούσα αν ξέρουν γιατί το Βιτάμ ονομάστηκε Βιτάμ! Προέκυψε λοιπόν από το «Βιταμινούχος Μαργαρίνη».
Ενημερωθήκαμε και για τα θετικά της μαργαρίνης και γενικότερα οι υπεύθυνοι ήταν όπως και την προηγούμενη φορά πολύ πρόθυμοι να μας απαντήσουν σε ερωτήσεις και να μας λύσουν τις απορίες.
Και στο τέλος πήραμε και το δωράκι μας, τρία είδη βιτάμ και δύο becel (που τα «χάρισα» στους γονείς!χαχα!!) με ένα βιβλίο συνταγών.
Τώρα για τη σημερινό γλυκό, από το τεύχος γλυκές ιστορίες του Μαρτίου, με τα cheesecakes διάλεξα ένα σοκολατένιο….τι να σας λέω….χίλια μμμμμμμμμμ!!!!!! Αλλά το προτιμώ με τις φράουλες και όχι τόσο με τις μπανάνες, γιατί με τις φράουλες γίνεται απίστευτα δροσιστικό!!! Και πανεύκολο!! Βέβαια ανάλογα τα γούστα σας συνδυάστε το όπως θέλετε!
Καλή εβδομάδα λοιπόν!!

 
Υλικά για τη βάση:
140γρ. μπισκότα Πτι-μπερ
70γρ. βούτυρο(ή  βιτάμ)

Υλικά για κρέμα
200γρ. κουβερτούρα 55% κακάο (ή αν βρείτε γύρω στα 43% καλύτερα 250γρ.)
700γρ. μασκαρπόνε( προσωπικά δε θα το άλλαζα με Φιλαδέλφεια)
50γρ. ζάχαρη άχνη

Για τις μπανάνες:
4 μπανάνες (όχι άγουρες ούτε πάρα πολύ ώριμες!κάτι ενδιάμεσο!)
1 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
1 κ.σ. καστανή ζάχαρη
λίγη κανέλα

ΒΑΣΗ
Τρίβουμε τα μπισκότα στο μούλτι,τα αδειάζουμε σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε καλά με το βούτυρο.Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα τσέρκι διαμέτρου 20εκ.που έχουμε ακουμπήσει σε ένα ταψί.Πιέζουμε με την παλάμη μας το μείγμα του μπισκότου.Είναι προτιμότερο να μην το ψήσουμε για να παραμείνει μαλακή και να κόβεται εύκολα.
ΓΕΜΙΣΗ
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε πολύ καλά με έναν αυγοδάρτη τη ζάχαρη άχνη με το μασκαρπόνε.Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων.
Ρίχνουμε σε αυτήν λίγο από το μείγμα του τυριού ανακατεύουμε ώστε να ομογενοποιηθεί το μείγμα και το αδειάζουμε στο μπολ με το υπόλοιπο τυρί.Ανακατεύουμε καλά.Απλώνουμε την κρέμα αυτή πάνω  από τη βάση του μπισκότου.Αφήνουμε το τσιζκέικ στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
ΜΠΑΝΑΝΕΣ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο σε πολύ υψηλή θερμοκρασία στους 250βαθμούς. Καθαρίζουμε και τεμαχίζουμε στα 4 τις μπανάνες,τις βάζουμε σε ένα ταψάκι τις αλείφουμε με το λιωμένο βούτυρο,τις πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και την κανέλα και τις ψήνουμε για 3-4λεπτά.Αφήνουμε να κρυώσουν και μ αυτές γαρνίρουμε το τσιζκέικ.

Η΄ απλά βάζουμε φράουλες!!

 Και στο τέλος θα ξεχνούσα να πω ότι έχω πολύ καιρό να δώσω μέσω του μπλογκ ένα δώρο κι αφού οι αναγνώστες πέρασαν τους 300 (κάτι που φυσικά πριν ένα χρόνο ας πούμε δε θα το φανταζόμουν και σας ευχαριστώ!) είναι μια καλή ευκαιρία να κάνω μια κλήρωση!
Μέχρι την Παρασκευή 8 Απριλίου (τα μεσάνυχτα!) αφήνετε την καλημέρα σας, την καλησπέρα σας, ό,τι τελοσπάντων θέλετε για να πιαστεί για συμμετοχή!
Και σκέφτηκα να δώσω ένα κουτάκι με φλοίδες κακάου (από το Sweet Alchemy) – cocoa nibs που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε μπισκότα, κέικ ή και για διακόσμηση!
Σας φιλώ!!
 

Πηγή: Sugar Buzz

Πριν αλλάξετε σελίδα…
Μπορεί να βρεθήκατε εδώ, αλλά είναι σίγουρο -πιστεύουμε- πως υπάρχουν συνταγές απολύτως σχετικές μ αυτό που ψάχνετε! Πάρτε ιδέες για μια παραλλαγή, ή, εμπνευστείτε για κάτι λίγο διαφορετικό σήμερα!
Διαλέξτε ποιά σας ενδιαφέρει περισσότερο και δείτε:

  1. Μια ιδέα για δώρο και μια κλήρωση με δώρο!
  2. Τραχανάς με Ξινόγαλο,Ντομάτα και Πάπρικα
  3. XL Cookies, ιδέα για δώρο και καρτούλες-αυτοκόλλητα
  4. Pasta all” Aglio e Olio – Πάστα Αλ Όλιο