Σολομός με σάλτσα βασιλικού
Εύκολη συνταγή και ιδιαίτερα γρήγορη. Ο σολομός είναι πλουσιότατος σε ω3 λιπαρά, ενώ η σάλτσα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε πλήθος άλλων συνταγών.
Προετοιμασία: 5 λεπτά
| Μαγείρεμα: 18 λεπτά
| Σύνολο: 23 λεπτά
Συνταγή για: 4 μερίδες
Διατροφικά στοιχεία για 1 μερίδα = 300 gr
Θερμίδες: 480 | Λιπαρά: 45 gr
Υλικά:
Φέτες σολομό:
4
Βούτυρο:
2 κουταλιές
Ψιλοκομμένα κρεμμύδια:
1 κούπα
Λιωμένο σκόρδο:
1 σκελίδα
Φρέσκο ψιλοκομμένο βασιλικό:
1 κούπα
Φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό:
3 κουταλιές σούπας
Άσπρο ξηρό κρασί:
3/4 κούπας
Χυμό λεμονιού:
2 κουταλιές σούπας
Κρέμα γάλακτος:
1 κούπα
Άσπρο πιπέρι, αλάτι:
όσο σας αρέσει
Οδηγίες:
1. Ψήνετε τις φέτες του σολομού στο γκριλ 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά και τις διατηρείτε ζεστές.
2. Λιώνετε σε χαμηλή φωτιά το βούτυρο και προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Αφήνετε να σιγοβράσει στα υγρά του αρκετή ώρα ώσπου να μαλακώσει Αν χρειαστεί προσθέτετε λίγο ζεστό νερό. Στη συνέχεια προσθέτετε το κρασί, το χυμό λεμονιού και την κρέμα γάλακτος. Συνεχίζετε το βράσιμο για 3-4 λεπτά, προσθέτετε τον βασιλικό και τον μαϊντανό και σε 1-2 λεπτά αποσύρετε από την φωτιά. Προσθέτετε αλάτι και άσπρο πιπέρι κατά βούληση.
3. Σερβίρετε τις φέτες του σολομού με την σάλτσα ολόγυρα.
Μαγειρεύτηκε στις 20 Σεπτεμβρίου 2010
από την