Σολωμός με Σπανάκι Αβοκάντο Creme Fraiche και Πράσινο Πιπέρι

 

Δείτε τη συνταγή απο Funky Cook

Μία εύκολη και ελαφριά συνταγή!Ο συνδιασμός των υλικών εκπληκτικός,η μία γεύση αναδεικνύει την άλλη και το αποτέλεσμα θα κερδίσει και τους πιό απαιτητικούς!

Τα υλικά μας
(για μία μερίδα)
1 φιλέτο σολωμού
100 gr. φύλλα από σπανάκι
2 κρεμμυδάκια φρέσκα και τα φύλλα
2 κουταλάκια του γλυκού βούτυρο
2 γεμάτες κουταλιές της σούπας Creme Fraiche
1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα με ήπια γεύση
1 αβοκάντο
Φρισκοτριμμένο πράσινο πιπέρι
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Ας δούμε πώς φτιάχνεται
Βάζουμε σε μία κατσαρόλα νερό για να ζεματίσουμε το σπανάκι.
Πλένουμε και καθαρίζουμε το σπανάκι και όταν βράσει το νερό ζεματάμε το σπανάκι για 10′ λεπτά.
Το αφήνουμε σε τρυπητό και το πατάμε με ένα κουτάλι για να φύγουν τα υγρά του.
Σε ένα καλής ποιότητας αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ένα κουταλάκι βούτυρο.
Αλατοπιπερώνουμε πολύ καλά τον σολωμό και με τα δύο πιπέρια.
Βάζουμε τον σολωμό στο τηγάνι και τον ψήνουμε όσο επιθυμούμε,περίπου 10-13 λεπτά τον ψήνεται άν τον θέλετε καλοψημένο!
Αφαιρούμε τον σολωμό από το τηγάνι και τον τοποθετούμε σε πιάτο.
Σωτάρουμε για 5′ λεπτα με ένα κουταλάκι βούτυρο το σπανάκι και το ένα κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο, αλατίζουμε και ρίχνουμε αρκετό πράσινο πιπέρι.
Τοποθετούμε το σπανάκι πάνω από τον σολωμό.
Ανακατεύουμε την Creme Fraiche με την μουστάρδα και το άλλο ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι.
Τοποθετούμε την κρέμα πάνω από το σπανάκι.
Τέλος με το εργαλείο που καθαρίζουμε τις πατάτες κόβουμε σε φλύδες αβοκάντο,τοποθετούμε πάνω στην κρέμα και τελειώνουμε το πιάτο με φρεσκοτριμμένο πράσινο πιπέρι.
Tips: Άν δεν μπορείται να βρείτε Creme Fraiche χρησιμοποιήστε γιαούρτι ή cheese cream. 
Άν θέλετε προσθέστε στην κρέμα λίγο άνιθο.

Πηγή: Funky Cook

Πριν αλλάξετε σελίδα…
Μπορεί να βρεθήκατε εδώ, αλλά είναι σίγουρο -πιστεύουμε- πως υπάρχουν συνταγές απολύτως σχετικές μ αυτό που ψάχνετε! Πάρτε ιδέες για μια παραλλαγή, ή, εμπνευστείτε για κάτι λίγο διαφορετικό σήμερα!
Διαλέξτε ποιά σας ενδιαφέρει περισσότερο και δείτε:

  1. Σαλάτα Ρόκα Αβοκάντο Μπέικον με Dressing Λωτού και Μπαλσάμικο
  2. Πατάτες Γιαχνί
  3. Φακές Σούπα Βελουτέ με Αρωματικά
  4. Κολοκυθοπιτάκια Γλυκά με Κουκουνάρι και Πορτοκάλι