σουβλάκι με σειτάν και τζατζίκι σόγιας

 

Δείτε τη συνταγή απο Vegetarian Recipes
Υλικά


για το σεϊτάν

1 κούπα γλουτένη (τη βρίσκουμε στο Σάλαματ)

2 κ.σ. ρεβυθάλευρο

2 κ.σ. διατροφική μαγιά

3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

1 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κούπα κρύο ζωμό λαχανικών

1 κ.γ. αποξηραμένο θυμάρι

½ κ.γ. πάπρικα

½ κ.γ.κύμινο

1 κ.γ. αλάτι

έξτρα για το σωτάρισμα

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο



Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο κύπελλο χτυπήστε ελαφρά μαζί το ζωμό λαχανικών, το σκόρδο και ελαιόλαδο. Σε ένα μεγάλο μπολ βάλτε τη γλουτένη, το ρεβυθάλευρο, τη διατροφική μαγιά και όλα τα μπαχαρικά. Φτιάξτε μια λακούβα στο κέντρο και προσθέστε τα υγρά υλικά. Ανακατέψτε καλά με μια σπάτουλα μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Ζυμώστε για 5 λεπτά. Αφήστε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 10 λεπτά και ζυμώστε πάλι για ένα ακόμη λεπτό. Τοποθετήστε τη ζύμη σε ένα ξύλο κοπής και κόψτε σε 3 ίσα κομμάτια. Τοποθετήστε τα 3 κομμάτια του σειτάν ξεχωριστά το καθένα μέσα σε αλουμινόχαρτο (καλύψτε ολόκληρο το κάθε κομμάτι καλά, έτσι ώστε το αλουμινόχαρτο να είναι κλεισμένο, αλλά όχι πολύ σφιχτά δεμένο). Τοποθετήστε το σειτάν σε ένα καλαθάκι ατμού και μαγειρέψτε στον ατμό για 30 λεπτά. Αφήστε το σειτάν να κρυώσει τελείως πριν το χρησιμοποιήσετε. Ζεστάνετε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο και ένα μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο. Κόψτε το σεϊτάν σε λεπτές λωρίδες και σωτάρετε μαζί με το κρεμμύδι μέχρι να ροδίσει (περίπου 5-7 λεπτά).

για το τζατζίκι σόγιας

2 κούπες γιαούρτι σόγιας (στραγγισμένο σε τουλπάνι για τουλάχιστον 1 ώρα)

3-4 σκελίδες σκόρδο, τριμμένο

1 κ.γ. αλάτι

1 κ.σ. ξίδι

1/3 κούπα ελαιόλαδο

1 μεγάλο ή 2 μικρά αγγουράκια ξυσμένα και στραγγισμένα από το υγρό του

Ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί και βάλτε στο ψυγείο να κρυώσει για τουλάχιστον μία ώρα πριν το σερβίρετε.



Επιπλέον υλικά για τα σουβλάκια

τηγανητές πατάτες

1 ντομάτα, κομμένη σε φέτες

1 κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες

λίγα φύλλα μαρουλιού

ζεστές πίτες για σουβλάκια

Για να φτιάξετε το σουβλάκι σας, τοποθετήστε μια πίτα σε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο, προσθέστε σεϊτάν, πατάτες, ντομάτα, κρεμμύδι, μαρούλι, τζατζίκι, αλάτι και πιπέρι και τυλίξτε το σουβλάκι σας.

Πηγή: Vegetarian Recipes

Πριν αλλάξετε σελίδα…
Μπορεί να βρεθήκατε εδώ, αλλά είναι σίγουρο -πιστεύουμε- πως υπάρχουν συνταγές απολύτως σχετικές μ αυτό που ψάχνετε! Πάρτε ιδέες για μια παραλλαγή, ή, εμπνευστείτε για κάτι λίγο διαφορετικό σήμερα!
Διαλέξτε ποιά σας ενδιαφέρει περισσότερο και δείτε:

  1. Της Σόγιας το Πάρτυ
  2. Κριθαράκι Κοκκινιστό με Κιμά Σόγιας
  3. ΤΖΑΤΖΙΚΙ…ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΟΡΕΚΤΙΚΟ!!!
  4. διαφορα κρεατικα στην λαοκολα,τζατζικι,και πατατες φουρνου με μπεικον !!