Σουπιές κρασάτες με μυρωδικά

 
Οι σουπιές είναι πλούσιες σε πρωτεΐνες, βιταμίνες
και θρεπτικά συστατικά και μαζί με τα μυρωδικά
συνθέτουν ένα πιάτο ιδιαίτερης νοστιμιάς
και υψηλής διατροφικής αξίας, ιδανικό για τις μέρες της νηστείας!
image

Υλικά:

 
1 κιλό σουπιές
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
6-7 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 φινόκιο
1 φλιτζάνι κρασί λευκό
1 ματσάκι άνηθο
3-4 κουταλιές πελτές
5-6 κόκκοι μπαχάρι
5-6 κόκκοι πιπέρι χρωματιστό
3 δαφνόφυλλα
Νερό
Αλάτι
Πιπέρι

 

Κόβουμε τις σουπιές σε κομμάτια, τις πλένουμε καλά
και τις αφήνουμε να στραγγίξουν.
Κόβουμε τα κρεμμυδάκια σε λεπτές ροδέλες
και ψιλοκόβουμε την ρίζα από το φινόκιο.
image
  Ψιλοκόβουμε τα φυλλαράκια από το φινόκιο και τον άνηθο.
image
Σε βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε
τα κρεμμυδάκια και τη ρίζα από το φινόκιο μέχρι να γυαλίσουν.
image
  Προσθέτουμε τις σουπιές και ανακατεύουμε σε δυνατή φωτιά
για 1-2 λεπτά.
image
  Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προσθέτουμε τον άνηθο, τα φυλλαράκια του φινόκιο, τον πελτέ,
το μπαχάρι, τα πιπέρια, τα δαφνόφυλλα  και  ένα φλιτζανάκι νερό.
image
  Μόλις πάρουν βράση χαμηλώνουμε την φωτιά αρκετά
και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 1 ώρα τουλάχιστον,
μέχρι να μείνει με πηχτή σάλτσα.
image
Προς το τέλος προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι
και ελάχιστο αλάτι.

Δοκιμάστε το!

Η σελίδα δείχνει cache εκδοχή (στιγμιότυπο) περιεχομένου συνταγής από το public domain: http://bettyscuisine.blogspot.com/2013/04/blog-post_4.html. – Μεταβείτε στην πηγή με το σύνδεσμο: Betty’s Cuisine http://bettyscuisine.blogspot.com/2013/04/blog-post_4.html.

Πριν αλλάξετε σελίδα…
Μπορεί να βρεθήκατε εδώ, αλλά είναι σίγουρο -πιστεύουμε- πως υπάρχουν συνταγές απολύτως σχετικές μ αυτό που ψάχνετε! Πάρτε ιδέες για μια παραλλαγή, ή, εμπνευστείτε για κάτι λίγο διαφορετικό σήμερα!
Διαλέξτε ποιά σας ενδιαφέρει περισσότερο και δείτε:

  1. Κοτόπουλο στη γάστρα με μυρωδικά
  2. Σουπιές κρασάτες !!
  3. Σπαγγέτι με σάλτσα μελιτζάνας και φέτα
  4. Σουπιές με σπανάκι