Σουπιές στιφάδο με πράσινες ελιές

 


Υλικά

  • 6 μεσαίες σουπιές
  • 15 κρεμμυδάκια για στιφάδο
  • 10 μεγάλες πράσινες ελιές (χωρίς κουκούτσι)
  • 2 μεγάλες τομάτες (πολτοποιημένες)
  • 1 μεσαίο κρεμμύδι
  • 2 φύλλα δάφνης
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 3-4 μπιλίτσες μπαχάρι (ολόκληρο)
  • 1/2 ποτήρι κόκκινο κρασί
  • Λίγο ζάχαρη


Διαδικασία
Σε ένα βαθύ τηγάνι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι το οποίο το έχουμε ψιλοκόψει πριν. Προσθέτουμε τις σουπιές και τις αφήνουμε να τσιγαριστούν για 2-3 λεπτά και έπειτα τις σβήνουμε με το κρασί. Στη συνέχεια προσθέτουμε τις πολτοποιημένες τομάτες , την ζάχαρη, το αλάτι,τις ελιές, το πιπέρι, το μπαχάρι, τα φύλλα δάφνης και τα αφήνουμε να βράσουν για 15 - 20 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Αν χρειαστεί συμπληρώνουμε με λίγο νερό.  Καλή επιτυχία και καλό Πάσχα σε όλους !!!!

Πηγή ΨΑΡΟΤΟΠΟΣ (Fishplace)

Πριν αλλάξετε σελίδα…
Μπορεί να βρεθήκατε εδώ, αλλά είναι σίγουρο -πιστεύουμε- πως υπάρχουν συνταγές απολύτως σχετικές μ αυτό που ψάχνετε! Πάρτε ιδέες για μια παραλλαγή, ή, εμπνευστείτε για κάτι λίγο διαφορετικό σήμερα!
Διαλέξτε ποιά σας ενδιαφέρει περισσότερο και δείτε:

  1. κλαστάδες (πράσινες ελιές σπαστές)
  2. Λουκάνικο μοσχαρίσιο σε κόκκινη σάλτσα με πράσινες πιπεριές και μαύρες ελιές – πανδαισία χρωμάτων
  3. Σουπιές με λαχανικά
  4. Νηστίσιμο, Αρωματικό Ελιόψωμο με Πράσινες…