Σουτζουκάκια σμυρνέικα με βαζάνια

 

Δείτε τη συνταγή απο Ιστομαγειρέματα


Τούτον ήταν το πρώτο φαϊν που εμαέιρεψα. Ήμουν αλώπως 10 χρονών τζιαι η μάμμα μου είσιεν κάμει ζύμη για σουτζουκάκια, όταν έλαβεν τηλεφώνημα που μιαν παπαθκιάν φίλην της οικογένειας οτι ο άντρας της επέθανεν. Η μάμμα μου επρεπεν να φυει άρων άρων, τζιαι κλαμένη εξήγησεν μου ινταλως να τελειώσω το φαϊν για να έβρει ο παπάς μου τζιαι η αρφή μου ποννά ρτουν. Η συνταγή της μάμμας μου είσιεν τηανιές τζιαι σβησίματα με κρασί, γενικά ηταν περίπλοκη για μένα. Όμως εκατάφερα τα, τζιαι ένιωθα πολλά περήφανη! Κάμνω τα ακόμα, με μερικές δικές μου παραλλαγές, δηλάδη εν προτηγανίζω τα σουτζουκάκια ούτε τα σβήνω με κράσί τζιαι επρόσθεσα τζιαι βαζάνια.
Θέλεις
Για τα σουτζουκάκια
Μισο κιλό κεϊμα μισό μισό
3 φέτες ψωμί μπαγιατικο φουσκωμένο σε κρασί κόκκινο
1 κουτ. σούπας αρτισιαν
2 κουνια σκόρτο λιωμένα
1 αυγό
λλίον μαιντανό
αλάτι πιπέρι
Για τα βαζάνια
2-3 βαζάνια κομμένα
μισό φλ. Λάδι για τηάνισμαν
άλας
Για της σάλτσα
500 γρ. Σάτσα ντομάτας, εγω έβαλα πούμαρο
2 κουννια σκόρτο
τσας λάδιν καλό
* αν θέλεις βάλλεις τζιαι τσίλι, παέι πολλά υο καυτερόν με την αρτισιάν.
Κόφκεις τα βαζάνια τζιαι πασπαλίζεις τα άλας για να δρώσουν τζιαι κάμνεις τα σουζτουκάκια:
Βάλλεις τον κεϊμαν το ψωμι που εμούλιασες, εστράτζισες τζιαι ελούβισες τζιαι ούλλα τα άλλα υλικά, ζυμωννεις τα καλά τζιαι πλάθεις σε κεφτεδάκια. Βάλλεις τα σε ένα σίνι.
Σκουπίζεις τα βαζάνια καλά με χαρτίν κουζίνας τζιαι τηανίζεις τα ελαφρα σε λάδι, ώσπου να μαλακώσουν λλίον. Φκάλλεις τα σε χαρτί κουζίνας να στραντζίσουν καλά τζιαι βάλλεις τα στο σινί με τα σουτζουκάκια.
Τσιγαρίζεις το υπόλοιπον σκόρτον κομμένο φέττούες σε πολλά τσάς ελίολαδον τζιαι βάλλεις την ντομάτα με λλίον άλας τζιαι λλίην ζάχαρην, μόλις πάρει ενα χόγλον η τομάτα σιονώννεις της πουπάνω που το φαϊν τζιαι βάλλεις τα στο φούρνο στους 180 σκεπασμένα για μισήν ώραν τζιαι αλλό μισήν ώραν ποσιέπαστα. Τα βαζάνια γίνουνται μέλιν!
Εμένα αρέσκουν μου με ππελάφιν ρύζιν λασπωτόν τζιαι γιαούρτίν, αλλά τζιαι μόνο με ψωμούιν εν καλά.

Πηγή: Ιστομαγειρέματα

Πριν αλλάξετε σελίδα…
Μπορεί να βρεθήκατε εδώ, αλλά είναι σίγουρο -πιστεύουμε- πως υπάρχουν συνταγές απολύτως σχετικές μ αυτό που ψάχνετε! Πάρτε ιδέες για μια παραλλαγή, ή, εμπνευστείτε για κάτι λίγο διαφορετικό σήμερα!
Διαλέξτε ποιά σας ενδιαφέρει περισσότερο και δείτε:

  1. ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ ΣΜΥΡΝΕΙΚΑ!!!
  2. λεμονάτο turbo
  3. Halloumi cake
  4. Σούπα μου πες με κολότζι κότσιηνον

Τι αναζητούν οι επισκέπτες σ αυτή τη συνταγή:

  • σουτζουκακια ελαφρα