Σουφλέ με κολοκυθάκια και γιαούρτι

 

Άτομα: 8, Χρόνος προετοιμασίας: 30’, Χρόνος ψησίματος: 1 ώρα, Κόστος: 5,5 €

ΥΛΙΚΑ :
7 μέτρια κολοκυθάκια
4 φρέσκα κρεμμυδάκια
3 αβγά
200 γρ γιαούρτι
Δυόσμος
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
150 γρ φέτα
3 κουταλιές της σούπας βρόμη
Ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα κολοκυθάκια και τα βάζουμε να βράσουν καλά σε αλατισμένο νερό. Μόλις βράσουν τα στραγγίζουμε και τα κομματιάζουμε με ένα πιρούνι.

Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια. Στην συνέχεια ρίχνουμε στο τηγάνι τα βρασμένα κολοκυθάκια και τα σοτάρουμε μέχρι να φύγουν τα υγρά από τα κολοκυθάκια.

Σε ένα βαθύ μπολ αναμιγνύουμε με το σύρμα τα αβγά, το γιαούρτι, το δυόσμο, το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη, τη φέτα τριμμένη με τα χέρια μας και τη βρόμη.

Στο μίγμα του μπολ προσθέτουμε και τα κολοκυθάκια από το τηγάνι. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε το μίγμα μέσα σε ένα λαδωμένο πυρέξ.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 0C για περίπου 1 ώρα.

Η σελίδα δείχνει cache εκδοχή (στιγμιότυπο) περιεχομένου συνταγής από το public domain: http://www.foodtrails.gr/soufle-kolokythakia-giaourti/. – Μεταβείτε στην πηγή με το σύνδεσμο: Food Trails » ΣΥΝΤΑΓΕΣ http://www.foodtrails.gr/soufle-kolokythakia-giaourti/.

Πριν αλλάξετε σελίδα…
Μπορεί να βρεθήκατε εδώ, αλλά είναι σίγουρο -πιστεύουμε- πως υπάρχουν συνταγές απολύτως σχετικές μ αυτό που ψάχνετε! Πάρτε ιδέες για μια παραλλαγή, ή, εμπνευστείτε για κάτι λίγο διαφορετικό σήμερα!
Διαλέξτε ποιά σας ενδιαφέρει περισσότερο και δείτε:

  1. Σουφλέ με πατάτες και κολοκυθάκια
  2. Σουφλέ σπανάκι με φέτα
  3. Ατομικά σουφλέ σοκολάτας
  4. Κολοκυθάκια τηγανητά με κουρκούτι μπύρας