Σπέσιαλ μοσχαράκι στην χύτρα

 

Pin It Το καλύτερο εστιατόριο, το σπίτι σας……..
DSC06562

Υλικά

1 κιλό μοσχάρι ποντίκι σε μεγάλα κομμάτια

2 καρότα κομμένα σε ροδέλες

1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 σκλίδρα σκόρδο ψιλοκομμένη

10 σπόρια μαυροπίπερο

2 φύλλα δάφνης

1 φλ.  ελληνικού κόκκινο κρασί

1 κουτάλια της σούπας αλεύρι

λαδί

νερό

Συνταγή

Βάζουμε στην χύτρα λάδι να ζεσταθεί ,  τηγανίζουμε το κρέας καλά από όλες τις μεριές.

DSC06545

Βγάζουμε το κρέας από το χύτρα.

Ρίχνουμε μέσα τα καρότα το κρεμμύδι το σκόρδο και το μαυροπιπέρο και τα τηγανίζουμε,

DSC06547

μόλις ροδίσουν τα σβήνουμε με το κρασί.

DSC06548

Προσθέτουμε το κρέας και τα φύλλα δάφνης. βάζουμε νερό να καλύψουμε τα 2/3 του κρέατος,

DSC06549

Κλείνουμε την χύτρα και βράζουμε το κρέας για 35 λεπτά.

Ανοίγουμε την χύτρα και συνεχίζουμε το βράσιμο με ανοικτό καπάκι μέχρι να φτάσει το νερό στο 1 μίση δάκτυλο ύψος.

DSC06550

Αφαιρούμε πάλι το μοσχάρι από την χύτρα.

Διαλύουμε σε μισό φλιτζάνι νερό το αλεύρι και το ρίχνουμε στο ζωμό . Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει ελαφρά.

DSC06553

Βάζουμε το κρέας στο πιάτο και το περιχύνουμε την σάλτσα.

Το συνοδεύαμε με πούρε ή ρύζι.

DSC06554

                Καλή Επιτυχία!!!!

Η συνταγή είναι της φίλης Νατάσας.

[embedded content]

Αυτή είναι μια cache (αποθηκευμένη) εκδοχή της σελίδας από την πηγή: Syntages…apo spiti, http://syntagesapospiti.blogspot.com/2013/04/blog-post_8.html.

Πριν αλλάξετε σελίδα…
Μπορεί να βρεθήκατε εδώ, αλλά είναι σίγουρο -πιστεύουμε- πως υπάρχουν συνταγές απολύτως σχετικές μ αυτό που ψάχνετε! Πάρτε ιδέες για μια παραλλαγή, ή, εμπνευστείτε για κάτι λίγο διαφορετικό σήμερα!
Διαλέξτε ποιά σας ενδιαφέρει περισσότερο και δείτε:

  1. Μαγείρεμα στη χύτρα ταχύτητος
  2. Σπέσιαλ σαντουιτς με κρέας
  3. Κρουσάν σπέσιαλ
  4. Μοσχαράκι κατσαρόλας με μακαρόνια

Τι αναζητούν οι επισκέπτες σ αυτή τη συνταγή:

  • μοσχαρακι με πατατούλες στην χύτρα ταχύτητος