Συνταγή για σπαγγέτι με αχιβάδες

 



Σπαγγέτι με αχιβάδες


σπαγγέτι με αχιβάδες

Νοστιμότατη συνταγή ζυμαρικών με σάλτσα που ξετρελαίνει. Συνταγή της παραδοσιακής Μεσογειακής διατροφής, για όσους αγαπούν τα θαλασσινά.



4.0 αστέρια από
3 σέφ

Προετοιμασία: 1 ώρα και 50 λεπτά
| Μαγείρεμα: 40 λεπτά
| Σύνολο: 2 ώρες και 20 λεπτά

Συνταγή για: 4 μερίδες


Διατροφικά στοιχεία για 1 μερίδα = 450 gr

Θερμίδες: 460 | Λιπαρά: 7 gr

Υλικά:


Αχιβάδες:
1 1/2 κιλό



Αλάτι:
1 κουταλιά σούπας κοφτή


Ελαιόλαδο:
1/3 κούπας



Λιωμένο σκόρδο:
2 σκελίδες


Ψιλοκομμένη κόκκινη πιπεριά:
1 μικρή



Ξερό θυμάρι:
1/2 κουταλάκι


Ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες ντομάτες:
1 1/2 κιλό



Σπαγγέτι:
500 γρ.



Αλάτι, πιπέρι:
όσο χρειαστεί



Ψιλοκομμένο μαϊντανό:
2 κουταλιές

Οδηγίες:


1. Πλένετε καλά τις αχιβάδες. Τις βάζετε σε μεγάλο μπολ και τις πασπαλίζετε με το αλάτι. Προσθέτετε κρύο νερό να τις σκεπάζει και τις αφήνετε για 1 ½ ώρα. Τις σουρώνετε και τις ξεπλένετε με νερό.

2. Τις βάζετε σε κατσαρόλα με νερό, τις σκεπάζετε και τις βράζετε για 8 λεπτά περίπου, ή μέχρι να ανοίξουν. Όσες δεν ανοίξουν τις πετάτε. Φυλάτε μερικές με το όστρακο, αδειάζετε τις υπόλοιπες και πετάτε τα όστρακα.

3. Ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι με το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν χωρίς να μαυρίσουν. Προσθέτετε την πιπεριά, το θυμάρι, τις ντομάτες, αλατοπιπερώνετε και βράζετε τη σάλτσα μέχρι να δέσει.

4. Βράζετε σε αλατισμένο νερό το σπαγγέτι και το σουρώνετε. Προσθέτετε στη σάλτσα το εσωτερικό των αχιβάδων, καθώς και τις ολόκληρες αχιβάδες και τις αφήνετε να ζεσταθούν καλά.

5. Σερβίρετε το σπαγγέτι με τη σάλτσα και πασπαλίζετε με μαϊντανό.

Μαγειρεύτηκε στις 22 Σεπτεμβρίου 2010
από την syntages24


Πριν αλλάξετε σελίδα…
Μπορεί να βρεθήκατε εδώ, αλλά είναι σίγουρο -πιστεύουμε- πως υπάρχουν συνταγές απολύτως σχετικές μ αυτό που ψάχνετε! Πάρτε ιδέες για μια παραλλαγή, ή, εμπνευστείτε για κάτι λίγο διαφορετικό σήμερα!
Διαλέξτε ποιά σας ενδιαφέρει περισσότερο και δείτε:

  1. Σπαγγέτι πικάντικο με σκόρδο.
  2. Συνταγή για αστακομακαρονάδα
  3. Συνταγή για τονοσαλάτα με ζυμαρικά
  4. Συνταγή για σάλτσα με μανιτάρια