Σπετζοφάι

 

Από την αρχή έχουμε τονίσει πόσο μεγάλοι λάτρεις είμαστε της ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας και μόλις χθες συνειδητοποιήσαμε ότι είχαμε πολύ καιρό να ανεβάσουμε μια παραδοσιακή συνταγή. Είχαμε υποσχεθεί μια συνταγή για σπετζοφάι από το καλοκαίρι που είχαμε πάει στο Πήλιο αλλά το αμελήσαμε…τώρα όμως θα σας αποζημιώσουμε! πάρτε μολύβι και χαρτί…

ΥΛΙΚΑ: 1/2 κιλό λουκάνικα

          1 κρεμμύδι
          1 σκελίδα σκόρδο
          2 καρότα
          2 πράσινες και 2 κόκκινες πιπεριές
          χυμό από 2 μεγάλες ντομάτες
                 αλάτι, πιπέρι
                 ρίγανη
                 1 πρέζα πάπρικα
                 1/2 κουτ. γλυκού ζάχαρη       
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Κόβουμε τα λουκάνικα σε ροδέλες και τα τηγανίζουμε για 2’ ώστε να πάρει τη γεύση τους το λάδι. Τα αποσύρουμε από το τηγάνι και βάζουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο. Αφού τσιγαριστούν προσθέτουμε τα υπόλοιπα λαχανικά και τον χυμό ντομάτας. Ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη, την πάπρικα, τη ζάχαρη και προσθέτουμε μισό ποτήρι νερό. Τα αφήνουμε να βράσουν για 10’ και στη συνέχεια τα τοποθετούμε σε πήλινο ή άλλο πυρίμαχο σκεύος. Από πάνω βάζουμε τα λουκάνικα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 15 λεπτά. 

Πηγή: That’s Eat!, http://thatseat.blogspot.com/2012/02/blog-post_18.html.

Πριν αλλάξετε σελίδα…
Μπορεί να βρεθήκατε εδώ, αλλά είναι σίγουρο -πιστεύουμε- πως υπάρχουν συνταγές απολύτως σχετικές μ αυτό που ψάχνετε! Πάρτε ιδέες για μια παραλλαγή, ή, εμπνευστείτε για κάτι λίγο διαφορετικό σήμερα!
Διαλέξτε ποιά σας ενδιαφέρει περισσότερο και δείτε:

  1. Πηλιορίτικο σπετζοφάι
  2. Πιτάκια Κουρού
  3. ΡΕΒΙΘΙΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ
  4. ΚΕΙΚ ΒΑΝΙΛΙΑΣ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΒΕΡΙΚΟΚΟ!!!