Στριφτάρια με πάστα ελιάς

 

Δείτε τη συνταγή στο Γεύση Ελευθερίας

στριφταρια με παστα ελιας, τυρι-ριγανι

Υλικά

1 φύλλο σφολιάτας

πάστα ελιάς

1 αυγό

1 σφηνάκι γάλα

Εκτέλεση

Ανοίγουμε τη σφολιάτα, βάζουμε αρκετή πάστα ελιάς στη μισή.

Διπλώνουμε να κλείσει και κόβουμε με μαχαίρι στη μέση και μετά σε κάθετες λωρίδες περίπου 1εκ.

Τα παίρνουμε ένα ένα τα στρίβουμε και τα τοποθετούμε στο ταψί μας πάνω σε λαδόκολλα.

Τα περνάμε με ένα πινέλο με λίγο γάλα και αυγό και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 μέχρι να πάρουν χρώμα, 15 λεπτά στο περίπου.

Δεν ξεχνώ

Μπορούμε να τα κάνουμε και να τα βάλουμε στην κατάψυξη, αρκεί μέχρι να παγώσουν να είναι πάνω σε δίσκο, μετά μπορούμε να τα βάλουμε σε σακούλα.

Μπορούμε να βάλουμε ότι θέλουμε μέσα πχ τα άλλα μισά τα έκανα με τυρί και ρίγανη.

Καλή όρεξη



Πηγή: Γεύση Ελευθερίας

Πριν αλλάξετε σελίδα…
Μπορεί να βρεθήκατε εδώ, αλλά είναι σίγουρο -πιστεύουμε- πως υπάρχουν συνταγές απολύτως σχετικές μ αυτό που ψάχνετε! Πάρτε ιδέες για μια παραλλαγή, ή, εμπνευστείτε για κάτι λίγο διαφορετικό σήμερα!
Διαλέξτε ποιά σας ενδιαφέρει περισσότερο και δείτε:

  1. Μπακαλιαράκια τηγανητά
  2. Σάντουιτς με τόνο (light)
  3. Σκορδομακαρονάδα
  4. Κάτι σαν γρανίτα

Τι αναζητούν οι επισκέπτες σ αυτή τη συνταγή:

  • πιτα με παστα ελιας