Συνταγή:(Σαλάτα με μαυρομάτικα φασόλια)

 

www.foodreporters.gr Σαλάτα με μαυρομάτικα φασόλια Υλικά 1 κουτί 500γρ. μαυρομάτικα φασόλια 1 δεσμίδα σέσκουλα χοντροκομμένα (προαιρετικά) 2 ζωμοί λαχανικών ή 2 κουταλιές της σούπας ζωμός σε σκόνη 2 φρέσκα κρεμμυδάκια 1-2 ντομάτες μέτριες 1 αγγούρι ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο χυμό από 1 λεμόνι 1 κονσέρβα τόνου (προαιρετικά) Παρασκευή Βάζουμε σε κρύο νερό τα μαυρομάτικα και τα αφήνουμε να μουλιάσουν από την προηγούμενη μέρα. Στην κατσαρόλα βάζουμε κρύο νερό μέχρι τη μέση και ρίχνουμε τους κύβους, λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και τα μαυρομάτικα να βράσουν 20-40 λεπτά (αναλόγως της ποιότητάς τους). Όταν μισοψηθούν προσθέτουμε τα σέσκουλα. Στραγγίζουμε τα μαυρομάτικα και τα ανακατεύουμε σε μια μεγάλη σαλατιέρα με τη ντομάτα, το αγγούρι, τα κρεμμυδάκια. Ρίχνουμε λίγο λάδι, το λεμόνι, αλάτι και πιπέρι. Αν επιθυμείτε να το σερβίρετε ως κύριο πιάτο, απλά προσθέστε τόνο.

Πριν αλλάξετε σελίδα…
Μπορεί να βρεθήκατε εδώ, αλλά είναι σίγουρο -πιστεύουμε- πως υπάρχουν συνταγές απολύτως σχετικές μ αυτό που ψάχνετε! Πάρτε ιδέες για μια παραλλαγή, ή, εμπνευστείτε για κάτι λίγο διαφορετικό σήμερα!
Διαλέξτε ποιά σας ενδιαφέρει περισσότερο και δείτε:

  1. Φασόλια μαυρομάτικα σαλάτα με αντίδια και φύτρες φακής
  2. Σαλάτα με φασόλια μαυρομάτικα
  3. Φασόλια μαυρομάτικα με σταμναγκάθι
  4. Κοκκινοπά Μαυρομάτικα Φασόλια με Ρύζι