Συνταγή για κρέας λεμονάτο

 



Κρέας μοσχάρι λεμονάτο


Κρέας μοσχάρι λεμονάτο

Νόστιμη και απλή συνταγή για λεμονάτο κρέας. Μπορεί να γίνει τόσο με μοσχάρι, όσο και με άλλα κρέατα όπως χοιρινό, αρνί, κοτόπουλο.



4.5 αστέρια από
2 σέφ

Προετοιμασία: 5 λεπτά
| Μαγείρεμα: 55 λεπτά
| Σύνολο: 60 λεπτά

Συνταγή για: 6 μερίδες


Διατροφικά στοιχεία για 1 μερίδα = 350 γρ.

Θερμίδες: 540 | Λιπαρά: 28 gr

Υλικά:


Κομμένο σε κύβους 3 εκ. μοσχαρίσιο κρέας:
1 1/2 κιλό



Ψιλοκομμένα κρεμμύδια:
2 μέτρια


Βούτυρο:
3 κουταλιές



Χοντροτριμμένο Ζωμό κρέατος:
2 κούπες


Ξύσμα λεμονιού:
από 1 λεμόνι



Μπουκέ γκαρνί:
1 καρότο και 1 κλωνάρι σέλινο δεμένα μαζί



Σπασμένο κόλιαντρο:
1 κουταλάκι



Ξερή ρίγανη:
1 κουταλάκι



Λεμόνια:
2 το χυμό



Κρέμα γάλακτος:
200 ml



Κορν φλάουρ:
1 κουταλιά



Αλάτι, πιπέρι:
όσο χρειαστεί

Οδηγίες:


1. Ζεσταίνετε σε κατσαρόλα το βούτυρο και ροδίζετε ελαφρά το κρέας.

2. Προσθέτετε το κρεμμύδι και το μαραίνετε. Ρίχνετε το ζωμό, τη φλούδα λεμονιού, το μπουκέ γκαρνί, το κόλιαντρο, τη ρίγανη, αλατοπίπερο και σιγοβράζετε το κρέας μέχρι να μαλακώσει.

3. Αφαιρείτε το μπουκέ γκαρνί και προσθέτετε το χυμό λεμονιού, την κρέμα γάλακτος και αφήνετε το φαγητό να πάρει μερικές βράσεις.

4. Διαλύετε το κορν φλάουρ σε λίγο κρύο νερό και το προσθέτετε στο φαγητό. Αφού δέσει η σάλτσα του κατεβάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

5. Σερβίρετε ζεστό με τηγανιτές πατάτες ή ρύζι.

Μαγειρεύτηκε στις 22 Σεπτεμβρίου 2010
από την syntages24


Πριν αλλάξετε σελίδα…
Μπορεί να βρεθήκατε εδώ, αλλά είναι σίγουρο -πιστεύουμε- πως υπάρχουν συνταγές απολύτως σχετικές μ αυτό που ψάχνετε! Πάρτε ιδέες για μια παραλλαγή, ή, εμπνευστείτε για κάτι λίγο διαφορετικό σήμερα!
Διαλέξτε ποιά σας ενδιαφέρει περισσότερο και δείτε:

  1. Συνταγή για μοσχάρι ροσμπίφ
  2. Συνταγή για σάλτσα με μανιτάρια
  3. Συνταγή για κρέπες πατάτας
  4. Συνταγή για τονοσαλάτα με ζυμαρικά

Τι αναζητούν οι επισκέπτες σ αυτή τη συνταγή:

  • συνταγη με κρεας