Συνταγή για παραδοσιακούς λουκουμάδες

 



Παραδοσιακοί λουκουμάδες.


λουκουμάδες

Η αυθεντική συνταγή για παραδοσιακούς λουκουμάδες. Αφράτοι, μυρωδάτοι και νόστιμοι, όλο γεύση και γλύκα.



4.5 αστέρια από
2 σέφ

Προετοιμασία: 1 ώρα
| Μαγείρεμα: 40 λεπτά
| Σύνολο: 1 ώρα και 40 λεπτά

Συνταγή για: 8 μερίδες


Διατροφικά στοιχεία για 1 μερίδα = 250 γρ.

Θερμίδες: 640 | Λιπαρά: 40 gr

Υλικά:


Αλεύρι:
500 γρ.



Χλιαρό νερό:
400 γρ.


Αλάτι:
8 γρ.



Λιωμένη μαργαρίνη:
35 γρ.


Για το σιρόπι:


Ζάχαρη:
1000 γρ.


Γλυκόζη:
300 γρ.



Νερό:
700 γρ.



Χυμό λεμονιού:
2 κουταλιές σούπας


Επιπλέον:


Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα:
όσο χρειαστεί



Κανέλα:
ανάλογα το γούστο σας



Μέλι, καρύδια (προαιρετικά):
ανάλογα το γούστο σας

Οδηγίες:


1. Kοσκινίζετε το αλεύρι και το αλάτι. Χτυπάτε το νερό με την μαγιά, προσθέτετε τη μαργαρίνη και τέλος το αλεύρι. Θα πάρετε ένα πηχτό χυλό. Τον σκεπάζετε με πλαστική μεμβράνη και τον αφήνετε σε χλιαρό μέρος να φουσκώσει.

2. Εν τω μεταξύ βράζετε τα υλικά για το σιρόπι 3-4 λεπτά και το αφήνετε να κρυώσει εντελώς.

3. Όταν ο χυλός φουσκώσει ζεσταίνετε το λάδι (προσοχή να μην κάψει πολύ) και με κουταλάκι ρίχνετε κομμάτια ζύμης. Γυρίζετε με κουτάλα τους λουκουμάδες ώστε να ψηθούν από όλες τις πλευρές. Αφού ψηθούν τους ρίχνετε στο κρύο σιρόπι και τους αφήνετε να ρουφήξουν καλά, αφού τους γυρίσετε και από την άλλη πλευρά.

4. Πριν τους σερβίρετε τους πασπαλίζετε με κανέλα και αν θέλετε με μέλι και καρύδια.

Μαγειρεύτηκε στις 24 Σεπτεμβρίου 2010
από την syntages24


Πριν αλλάξετε σελίδα…
Μπορεί να βρεθήκατε εδώ, αλλά είναι σίγουρο -πιστεύουμε- πως υπάρχουν συνταγές απολύτως σχετικές μ αυτό που ψάχνετε! Πάρτε ιδέες για μια παραλλαγή, ή, εμπνευστείτε για κάτι λίγο διαφορετικό σήμερα!
Διαλέξτε ποιά σας ενδιαφέρει περισσότερο και δείτε:

  1. Συνταγή για κρέπες πατάτας
  2. Συνταγή για τονοσαλάτα με ζυμαρικά
  3. Συνταγή για κέικ με μήλα και καρύδια
  4. Συνταγή για σάλτσα με μανιτάρια

Τι αναζητούν οι επισκέπτες σ αυτή τη συνταγή:

  • Λουκουμαδες αυθεντικοι