Ταμπουλέ

 

Υλικά

1 φλυτζάνι πληγούρι

2 φλυτζάνια νερό

1 φλυτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο

1/2 φλυτζάνι φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα

2 κουταλιές της σούπας κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο

2 κουταλιές της σούπας κρεμμύδια ψιλοκομμένα

2 μεγάλες τομάτες χωρίς σπόρους και κομμένες σε κύβους του 1εκ.

1 κουταλιά του γλυκού αλάτι

1/3 φλυτζάνι χυμό λεμονιού

3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

1/2 κουταλιά του γλυκού μπαχάρι

Φύλλα μαρούλι σαλάτας για το σερβίρισμα


Οδηγίες

Αφήνουμε το πληγούρι να ξεκουραστεί για 1 ώρα σε νερό. Το στραγγίζουμε καλά με τα χέρια. Ρίχνουμε το πληγούρι σε μια σαλατιέρα και προσθέτουμε το μαϊντανό, το δυόσμο, τα κρεμμυδάκια, τα κρεμμύδια και τις τομάτες. Ανακατεύουμε καλά με τα χέρια.

Διαλύουμε το αλάτι μέσα στο χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε μαζί το ελαιόλαδο με το μπαχάρι και προσθέτουμε λεμόνι και μετά το ρίχνουμε στο πληγούρι.

Αφήνουμε για 1 ώρα στο ψυγείο πριν το σερβίρουμε.

Σερβίρουμε πανω σε φύλλα μαρουλιού.

Βιβλίο Μαγειρικής

Πριν αλλάξετε σελίδα…
Μπορεί να βρεθήκατε εδώ, αλλά είναι σίγουρο -πιστεύουμε- πως υπάρχουν συνταγές απολύτως σχετικές μ αυτό που ψάχνετε! Πάρτε ιδέες για μια παραλλαγή, ή, εμπνευστείτε για κάτι λίγο διαφορετικό σήμερα!
Διαλέξτε ποιά σας ενδιαφέρει περισσότερο και δείτε:

  1. Ταμπουλέ σαλάτα, κοινώς μαϊντανοσαλάτα
  2. Μοσχάρι κατσαρόλας με κρέμα γάλακτος
  3. Πρασόρυζο
  4. Λαδένια από την Κίμωλο