ΤΑΡΤΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ

 

ΥΛΙΚΑ :

1 Φύλλο σφολιάτας
1 Κοτόπουλο
1 πιπεριά κόκκινη
1 πιπεριά πράσινη
150 γρ. τυρί gouda
150 γρ.ανθότυρο
100 ml κρέμα γάλακτος
1 κ.σ ξερό θυμάρι
1 κ.σ ξερό κόλιαντρο
1 κ.σ πάπρικα
1 αυγό
αλάτι
πιπέρι

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  :

Ξεκινάμε βάζοντας το φύλλο σφολιάτας στο ταψί να ψηθεί πρώτα μόνο του για 20 λεπτά έως ότου ροδίσει,τρυπάμε το πάτο του με ένα πιρούνι για να μην σηκωθεί και φουσκώσει το εσωτερικό και τσακίζουμε τις άκρες φτιάχνοντας μία φωλιά για την γέμιση μας.Ο φούρνος να είναι προ θερμασμένος στους 180 βαθμούς.
  Συνεχίζουμε βράζοντας το κοτόπουλο και ξεψαχνίζοντας το καλά από την πέτσα και τα κόκαλα του,ανακατεύουμε με τα τυριά και την κρέμα γάλακτος,τα μυρωδικά,τις πιπεριές σε ροδέλες και αλείφουμε με το αυγό ανακατεμένο με λίγο νερό,και απλώνουμε το μείγμα στην ήδη ζεστή ζύμη,ξανά στο φούρνο για άλλα 20 λεπτά και είναι έτοιμη.

Καλή όρεξη……..

Πηγή: executive cooking, http://executivecook.blogspot.com/2012/02/blog-post_28.html.

Πριν αλλάξετε σελίδα…
Μπορεί να βρεθήκατε εδώ, αλλά είναι σίγουρο -πιστεύουμε- πως υπάρχουν συνταγές απολύτως σχετικές μ αυτό που ψάχνετε! Πάρτε ιδέες για μια παραλλαγή, ή, εμπνευστείτε για κάτι λίγο διαφορετικό σήμερα!
Διαλέξτε ποιά σας ενδιαφέρει περισσότερο και δείτε:

  1. Φιλέτο κοτόπουλου με πιπεριές και κάστανα
  2. Τρίχρωμη τάρτα με πιπεριές και ανθότυρο
  3. Μους συκωτιού σε σάντουιτς κοτόπουλου
  4. Γεμιστά ρολλάκια κοτόπουλου (Cordon Blue)