ΤΑΣ ΚΕΜΠΑΠ

 


Σήμερα σερβίρουμε ένα Κυριακάτικο φαγάκι, για όλη την οικογένεια. Είναι ένα φαγάκι μαμαδίστικο που τρώγοντάς το, μας φέρνει ευχάριστες εικόνες και αρώματα απο την παιδική μας ηλικία.
Σερβίρεται με πουρέ πατάτας, με ρυζάκι, με μακρονάδα ή με πατάτες τηγανητές.
Φτιάξτε το κι εσείς!!!

Για την παρασκευή του χρειαζόμαστε:

1 Κg μοσχάρι κομμένο σε μικρές μεριδούλες
2-3 κουταλιές βούτυρο
3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 ποτήρι του κρασιού, κρασί κόκκινο
1 κονκασέ ντομάτας
1 κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
λίγη ζάχαρη
1 κουταλάκι γλυκού ξύδι
αλατοπίπερο
λίγη πάπρικα
λίγο μπαχάρι και λίγη κανέλα
1 κόκκινη πιπεριά χοντροκομμένη (προαιρετικά)
1 πράσινη πιπεριά χοντροκομμένη (προαιρετικά)

Ζεσταίνουμε το βούτυρο στην κατσαρόλα και σωτάρουμε το κρέας απ” όλες τις πλευρές.
Αφαιρούμε σε ένα πιάτο το κρέας και ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις πιπεριές. Σωτάρουμε μέχρι να μαραθούν.
Ξαναρίχνουμε το κρέας στην κατσαρόλα και σβήνουμε με το κρασί και το ξύδι. Αφήνουμε για λίγο να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προσθέτουμε την ντομάτα, τον πελτέ, τα μπαχαρικά και αλατοπίπερο.
Ρίχνουμε περίπου 2 ποτήρια ζεστό νερό, αφήνουμε να πάρει βράση και χαμηλώνουμε την ένταση της κουζίνας στη μέση.
Αφήνουμε να σιγοβράσει έως ότου μαλακώσει το κρέας και να δέσει η σάλτσα του.

Για τον πουρέ πατάτας:
1 kg πατάτες
2 κουταλιές σούπας βούτυρο
1 φλυτζάνι γάλα χλιαρό
αλάτι
μοσχοκάρυδο (προαιρετικά)

Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις βράζουμε έως ότου μαλακώσουν καλά.
Τις στραγγίζουμε και τις ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα.
Με το πρες-πουρέ ή με το μιξεράκι μας, τις λιώνουμε ρίχνοντας το βούτυρο και λίγο λίγο το γάλα. Ανάλογα την υφή που θέλουμε στον πουρέ μας, αυξομειώνουμε την ποσότητα γάλακτος.
Μόλις ο πουρές μας γίνει λείος είναι έτοιμος.
Καλή επιτυχία!!!

Πηγή Η Εύη μαγειρΕύη

Πριν αλλάξετε σελίδα…
Μπορεί να βρεθήκατε εδώ, αλλά είναι σίγουρο -πιστεύουμε- πως υπάρχουν συνταγές απολύτως σχετικές μ αυτό που ψάχνετε! Πάρτε ιδέες για μια παραλλαγή, ή, εμπνευστείτε για κάτι λίγο διαφορετικό σήμερα!
Διαλέξτε ποιά σας ενδιαφέρει περισσότερο και δείτε:

  1. Κοκκινιστό Κεμπάπ Σόγιας με Κινόα
  2. Κοτόπουλο κεμπάπ
  3. ΤΑΣ ΚΕΜΠΑΠ ΜΕ ΧΟΝΤΡΑ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΠΑΛΙΑ,ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΚΑΙ ΝΟΣΤΙΜΗ ΣΥΝΤΑΓΗ!!!
  4. ΤΟΡΤΕΛΙΝΙΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

Τι αναζητούν οι επισκέπτες σ αυτή τη συνταγή:

  • www συνταγεσ τασ κεμπαπ