Τηγανιτά καλαμαράκια,αξεπέραστη η νοστιμιά τους!!!!

 

Δείτε τη συνταγή απο ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

 
ΑΞΕΠΕΡΑΣΤΗ Η ΝΟΣΤΙΜΙΑ ΤΟΥΣ ,ΕΙΔΙΚΑ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΦΡΕΣΚΟ ΤΟ ΚΑΛΑΜΑΡΙ!!

Ο τρόπος μαγειρέματος είναι γνωστός ,καθαρίζουμε .πλένουμε καλά και κόβουμε τα καλαμαράκια σε ροδέλλες .
Βάζουμε στο τηγάνι μας μπόλικο λαδάκι και τηγανίζουμε .
ΜΥΣΤΙΚΟ
2 Είναι τα μυστικά μας για τα καλαμαράκια.

1] Μόλις τα καθαρίσουμε και τα κόψουμε σε ροδέλλες τα βάζουμε στο σουρωτήρι ,ρίχνουμε μπόλικο αλάτι και αρχίζουμε με το χέρι μας να τα τρίβουμε καλά στα τοιχώματα του σουρωτηριού ,έτσι έλεγε η γιαγιά σπάνε οι ίνες και γίνονται μαλακά .Μετά τα ξαναξεπλένετε και τα αλατίζετε με την σωστή ποσότητα αλατιού αλευρώνουμε τα τινάζουμε να φύγει το πολύ αλεύρι , και τηγανίζετε .

2] Οταν τα βάλετε στο τηγάνι φροντίστε η θερμοκρασία να είναι χαμηλή για να μην αρπάξουν ,τα γυρνάτε τακτικά με ένα πηρουνάκι κι αφού ψηθούν ανεβάζετε την φωτιά για να ροδοκοκκινήσουν!! Κατ΄ αυτόν τον τρόπο γίνονται πολύ μαλακά ! Έχουν και χαμηλό κόστος 5 ευρώ το κιλό και τρώνε 5-6 άτομα!!

Πηγή: ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πριν αλλάξετε σελίδα…
Μπορεί να βρεθήκατε εδώ, αλλά είναι σίγουρο -πιστεύουμε- πως υπάρχουν συνταγές απολύτως σχετικές μ αυτό που ψάχνετε! Πάρτε ιδέες για μια παραλλαγή, ή, εμπνευστείτε για κάτι λίγο διαφορετικό σήμερα!
Διαλέξτε ποιά σας ενδιαφέρει περισσότερο και δείτε:

  1. Καλαμαράκια τηγανιτά
  2. Καλαμαράκια γεμιστά στο φούρνο!!
  3. κοτοπουλο ψητο με σαλτσα μουσταρδας!! μμμ ηηηη νοστιμια!!!
  4. Μελιτζάνες ιμάμ όλη η νοστιμιά στο πιάτο μας !!!