Τουρσί πιπεριές γεμιστές και λαχανοντολμάδες

 

Δείτε τη συνταγή στο Οι δυό μας στην… κουζίνα!

 Επειδή ο Δημήτρης μου είναι σε μια κατάσταση αυτό το καιρό που ..βαριέται να γράφει απλά να διαβάζει τα μπλοκ της μαγειρικής  είπα να σας δείξω εγώ τι κάνει όλο αυτό το καιρό εκτός από τα ..άπειρα βάζα με ελιές που μου έχει γεμίσει το μπαλκόνι!

 Τουρσί γεμιστές πιπεριές και λαχανοντολμάδες !

 Σε μια μεγάλη λεκάνη ψιλόκοψε :
1 μεγάλο λάχανο ( ένα μικρό για το τύλιγμα το ..ξεφύλλισε από τα πρώτα φύλλα του)
1 κουνουπίδι
6 καρότα
2 σέλινα με τη σελινόριζα του κάτω
2 κιλά πιπεριές Φλωρίνης( το ένα κιλό κομμένο για μέσα)
3 σκόρδα  
3 πιπεριές καυτερές ( αν θέλετε βάλτε μπούκουβο)
1 κιλό ντομάτες πράσινες( θαύμα πως τις βρήκε!)

Όλα αυτά τα έκανε ψιλά κομματάκια και τα ανακάτεψε στη λεκάνη μαζί με δυο άλλα  καρότα που  μαζί με τα  σκόρδα  τα έτριβε χοντροκομμένα στο μούλτι.Μετά έριξε στη λεκάνη αλάτι μέχρι που το δοκίμαζε για τη γεύση του να είναι ανεκτό και εν συνεχεία ξινό σε σκόνη. Αυτό του το είπε μια κυρία που συναντήσαμε στο Κεχρόκαμπο .Τα σκέπασε με ένα κάλυμμα και τα άφησε 1 ολόκληρο 24ωρο. Την επόμενη μέρα έπλυνε με βραστό νερό τα βάζα και γέμισε τις πιπεριές όπως βλέπετε.
Τα έβαλε στρωμένα ένα ένα σειρά στο τεράστιο γυάλινο βάζο που αγόρασε και έκλεισε το μπουκάλι με λίγη από τη γέμιση. Μετά πήρε φύλλα από ένα άλλο λάχανο που τα είχε βγάλει και τα είχε αφήσει και αυτά με αλάτι και ξινό. Τα τύλιξε με τη γέμιση όπως ακριβώς έκανε με τους λαχανοντολμάδες.Όταν κάποιο φύλλο δεν του » στεκότανε»το κρατούσε για λίγο με μια οδοντογλυφίδα.


 Σας διαβεβαιώ ότι την επόμενη μέρα που τα γέμιζε δοκίμασα τη γέμιση και ήταν σχεδόν έτοιμη σαν τουρσί και πολύ πολύ νόστιμη.


Μετά τοποθέτησε και αυτούς με τον ίδιο τρόπο σε σειρά στο βάζο και τα σφράγισε. Τώρα λέμε να τα ανοίξουμε τα Χριστούγεννα..μη ρωτάτε ποιος θα φάει τόσα βάζα, είμαι σίγουρη ότι θα μοιράζει σε όποιον του ζητά . Το έφτιαχνε και θυμόταν τη μητέρα μου που τρελαινόταν για το τουρσί λάχανο του. Φίλες μου νομίζω ότι η συνοδεία με τουρσί τώρα το χειμώνα στα όσπρια  είναι ιδανική.

Πηγή: Οι δυό μας στην… κουζίνα!

Πριν αλλάξετε σελίδα…
Μπορεί να βρεθήκατε εδώ, αλλά είναι σίγουρο -πιστεύουμε- πως υπάρχουν συνταγές απολύτως σχετικές μ αυτό που ψάχνετε! Πάρτε ιδέες για μια παραλλαγή, ή, εμπνευστείτε για κάτι λίγο διαφορετικό σήμερα!
Διαλέξτε ποιά σας ενδιαφέρει περισσότερο και δείτε:

  1. ΠΙΠΕΡΙΕΣ(ΚΕΡΑΤΟ)ΓΕΜΙΣΤΕΣ… ΜΕ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΓΕΥΣΗ!!!
  2. Τυρόπιτα με περέκια
  3. Πιπεριές τηγανιτές σαλάτα
  4. ΛΑΧΑΝΟΝΤΟΛΜΑΔΕΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ!!!