~ Τούρτα ζαχαρωτά~

 
 image
 image

Πριν λίγο καιρό η μικρή μου έκλεισε τα δύο της χρόνια. Διάλεξα αυτή την τουρτίτσα για να σβήσει τα δυό της κεράκια. Ήθελα χρώματα μέσα έξω χρώμα που λείπει απ τη ζωή μας τον τελευταίο καιρό. Το αποτέλεσμα ενθουσίασε μικρούς και μεγάλους. Παντεσπάνι βανίλια ουράνιο τόξο σιροπιασμένο, και γέμιση μους σοκολάτας. Επικάλυψη κρέμα βουτύρου και ζαχαρόπαστα. Τρώγονται τα πάντα πάνω σε αυτή την τούρτα καθώς είναι από ζαχαρόπαστα. Πάμε να την φτιάξουμε βήμα βήμα

Υλικά για μια τούρτα με 3 πάτους παντεσπάνι 24 εκατοστών:

~1 1/2 δόση παντεσπάνι
Το παντεσπάνι είναι συνταγή της φίλης Γεωργίας και θα  βρείτε τη συνταγή εδώ:
 http://www.sintagespareas.gr/sintages/pantespani.html
Είναι φανταστική συνταγή για παντεσπάνι. Όποτε θέλω παντεσπάνι βανίλιας χρησιμοποιώ αυτή τη συνταγή και δεν με απογοητεύει ποτέ.

~ 2 δόσεις ζαχαρόπαστα η συνταγή εδώ:
 http://www.sintagespareas.gr/sintages/zaxaropasta.html

~ 1/2 δόση κρέμα βουτύρου για διακόσμηση κέικ συνταγή εδώ:
 http://www.sintagespareas.gr/sintages/krema-boutirou-gia-diakosmisi-keik.html

~ 3/4 κούπας σιρόπι

~ Χρώματα ζαχαροπλαστικής φούξια, πράσινο, κίτρινο, κόκκινο ότι σας αρέσει.

Για τη μους σοκολάτας:

  • 200 γραμ. κουβερτούρα
  • 350 ml κρέμα γάλακτος 
  • 1 κ.σ ζάχαρη
  • ελάχιστο αλάτι
  • 75 ml καυτό νερό
  • 2 κ.σ κακάο σκόνη

Εκτέλεση:

1. Φτιάχνουμε τη συνταγή για το παντεσπάνι και χωρίζουμε τη ζύμη του σε 3 μέρη ή παραπάνω ανάλογα με πόσα χρώματα θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε.

imageimageimage

2. Στρώνουμε με λαδόκολλα τη φόρμα μας και ρίχνουμε δύο κουταλιές της σούπας κάθε φορά στο κέντρο της φόρμας εναλλάξ από κάθε χρώμα.

 imageimage
 imageimage

3. Μόλις τελειώσει το μείγμα μας προσεχτικά χωρίς να κουνήσουμε πολύ τη φόρμα φουρνίζουμε το παντεσπάνι σύμφωνα με τις οδηγίες ψησίματος. Για μιαμιση δόση παντεσπανιού μου πήρε λίγο παραπάνω χρόνο στο ψήσιμο. Αν θέλετε να έχετε έτοιμους τους πάτους χωρίς να κόβετε το παντεσπάνι μπορείτε να το ψήσετε σε 3 διαφορετικά ταψάκια του ίδιου μεγέθους 24 εκ.
4. Αφού κρυώσει το παντεσπάνι καλύτερα να το αφήσετε ένα βράδυ να ξεκουραστεί για να κόβεται ευκολότερα. Χωρίζετε το παντεσπάνι σε 3 ίσα μέρη και το κόβετε. Εγώ το κάνω χρησιμοποιώντας κλωστή.
5. Φτιάχνουμε τη μους: Διαλύουμε το κακάο στο καυτό νερό. Λιώνουμε τη σοκολάτα στο μπαιν μαρί. Χτυπάμε τη κρέμα γάλακτος σε σαντιγί μαζί με τη ζάχαρη και το αλάτι. Ανακατεύουμε το κακάο στην λιωμένη κουβερτούρα και μετά ενσωματώνουμε το μείγμα στη σαντιγί με απαλές κινήσεις.
image

6. Βάζουμε το πρώτο παντεσπάνι στην πιατέλα και τον σιροπιάζουμε.

 image

7. Βάζουμε πάνω τη μισή απ τη μους σοκολάτας.

 image

8. Προσθέτουμε το επόμενο παντεσπάνι, σιρόπι, μους και μετά παντεσπάνι και σιρόπι μόνο.
 image

9. Απλώνουμε τη κρέμα βουτύρου και στρώνουμε πολύ καλά την επιφάνεια της τούρτας μας, και την βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει. Καλά θα ήταν να μείνει ένα ολόκληρο βράδυ ώστε να δέσουν τα παντεσπάνια με την κρέμα.
 image

10. Παίρνουμε τη μια δόση της ζαχαρόπαστας και τη χωρίζουμε σε μέρη όσα τα χρώματα των ζαχαρωτών που θα χρησιμοποιήσουμε.

 image

11. Φτιάχνουμε τις φιγούρες που μας αρέσουν γλυφιτζουράκια καραμέλες κλπ και τα αραδιάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα ώστε να στεγνώσουν ένα βράδυ.( Μπορείτε να τα κάνετε μέρες πριν)
Ανοίγουμε την άλλη δόση ζαχαρόπαστας σε φύλλο πασπαλίζοντας τον πάγκο μας με νισεστέ και σκεπάζουμε την τούρτα μας.

12. Διακοσμούμε την τούρτα μας με τα ζαχαρωτά μας όπως μας αρέσει. 

 imageimage

Η σελίδα δείχνει cache εκδοχή (στιγμιότυπο) περιεχομένου συνταγής από το public domain: http://kouzinoskalismata.blogspot.com/2013/02/blog-post_27.html. – Μεταβείτε στην πηγή με το σύνδεσμο: ΚουζινοΣκαλίσματα http://kouzinoskalismata.blogspot.com/2013/02/blog-post_27.html.

Πριν αλλάξετε σελίδα…
Μπορεί να βρεθήκατε εδώ, αλλά είναι σίγουρο -πιστεύουμε- πως υπάρχουν συνταγές απολύτως σχετικές μ αυτό που ψάχνετε! Πάρτε ιδέες για μια παραλλαγή, ή, εμπνευστείτε για κάτι λίγο διαφορετικό σήμερα!
Διαλέξτε ποιά σας ενδιαφέρει περισσότερο και δείτε:

  1. ~Τούρτα γεννεθλίων με τριαντάφυλλα~
  2. Τούρτα γενεθλίων
  3. Τούρτα black forest