Το φεστιβάλ Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις – σε…

 

Με δύο πόδια ξανά στη θέση τους, τα βήματα μου με πάνε αυτό το Σαββατοκύριακο στο Γκάζι, στο ανοιξιάτικο φεστιβάλ του Αθηνοράματος, Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις. Τα Greek foodblogs έχουν τη δική τους λευκή τέντα και έχουν στήσει ζωντανή αναμετάδοση από τα δρώμενα του φεστιβάλ και κυρίως τους παραγωγούς τοπικών προϊόντων που συμμετέχουν στην έκθεση.

Δείτε το πρόγραμμα και τις ώρες λειτουργίας στη σελίδα του φεστιβάλ Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις, Ανοιξη 2014. Δείτε την ομάδα των food blogs που θα μεταφέρουν στην οθόνη τα δρώμενα, στη σελίδα των Greek FoodBlogs, στο φεστιβάλ. 

Το φεστιβάλ ανοίγει τις πόρτες του σήμερα, στις 4μμ, στην Τεχνόπολη στο Γκάζι. Για μένα τα φεστιβάλ γαστρονομίας είναι μέσο εκπαίδευσης των ανθρώπων. Για τα προϊόντα που παράγει κάθε τόπος, για τις τεχνικές που διαφοροποιούν το αποτέλεσμα. Για τα φαγητά που προβάλλονται και διαδίδονται και αξίζει να διασωθούν στη γευστική μνήμη μας. Για τον τρόπο μαγειρέματος που τιμά την καλή πρώτη ύλη και σώζει το τελικό αποτέλεσμα. Για τη γεύση που χρειάζεται έναυσμα για να καλλιεργηθεί και να εξελιχθεί. Γι’αυτό αξίζει να συμμετέχετε σε τέτοιες γιορτές, με απόλυτη συνειδητότητα. Μαζί με τα παιδιά σας, που θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν νέες γεύσεις. Να έχετε στο νου σας το χάρτη της Ελλάδας μας, όταν στέκεστε μπροστά σε ένα παραγωγό. Να νιώθετε σε κάθε μπουκιά, πως απολαμβάνετε τον παλμό κάθε περιοχής, μέσα από την προσπάθεια κάθε παραγωγού. Να σημειώνετε αυτό που σας αρέσει και να το εντάξετε στην καθημερινότητά σας. Δεν είναι εύκολη διαδικασία μια έκθεση. Είναι εξαντλητική, καταιγιστική και κουραστική. Γι’αυτό υπάρχουν τα παράλληλα δρώμενα, μουσικής, καθιστού φαγητού & ανάπαυσης. Για να καταχωρήσετε στο μυαλό σας τις νέες πληροφορίες. Η έκθεση είναι ένα μεγάλο σχολείο. Μέσα σε 3 ημέρες φωτογραφίζει την σημερινή γευστική ταυτότητα της Ελλάδας.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε στην παρακάτω οθόνη, την αναμετάδοση από το φεστιβάλ.

Στο YouTube κανάλι του TasteFULL έχω ειδική σειρά προβολής των ελλήνων παραγωγών που έχουν κερδίσει την προσοχή μου και το λόγο μου. Μπορείτε να μάθετε για νέα προϊόντα που γεννιούνται στην σημερινή Ελλάδα, βλέποντας τα βίντεο. Θα συνεχίσω να δημιουργώ υλικό για ό,τι αξίζει να προβληθεί.

Στο πρόγραμμά μου, αυτής της έκθεσης, είναι να μάθω περισσότερα για τα ακόλουθα προϊόντα, που μου ξυπνούν το ενδιαφέρον :

  • ΓΕΥΣΙΣ-ΑΡΩΜΑ-ΠΑΡΑΔΟΣΙΣ Εκλεκτά βουβαλίσια προϊόντα
  • A-Farm Αρκαδική Οικολογική Φάρμα
  • Οικογένεια Μπέκα Βουβαλινά Προϊόντα
  • Farma Kerkinis
  • Επίλεκτα Πτερωτά Θηράματα Γρεβενών
  • Αλλαντοποιία Βόρειος Ελλάς
  • Μιράν παστουρμάς καμήλας – σουτζούκι
  • Aυγοτάραχο Στέφος
  • Biobox Βιολογικά Λαχανικά
  • Troufaser
  • Αποξηραμένα Σύκα Ταξιάρχη Β. Ευβοίας
  • Ηπειρωτικό Κελλάρι
  • Δίκτυο Ελληνικής Σπιρουλίνας
  • Μύλοι Γρεβενών Γιαννακόπουλος Α.Ε.
  • Ναουμίδης όλα πιπεριά
  • Όσπρια Φαρσάλων Αποστολίδης Γιώργος
  • Τυροκομικά Άνδρου

Ελπίζω να τα προλάβω και να δημιουργήσω υλικό που θα ενημερώσει όσους παρευρεθούν και όσους δεν παρευρεθούν στην έκθεση.

Καλή δύναμη σε όλους!

Αυτή είναι μια cache (αποθηκευμένη) εκδοχή της σελίδας από την πηγή: TasteFULL, http://www.tastefull.gr/content/festival-athinorama-livestream-greek-food-blogs.

Πριν αλλάξετε σελίδα…
Μπορεί να βρεθήκατε εδώ, αλλά είναι σίγουρο -πιστεύουμε- πως υπάρχουν συνταγές απολύτως σχετικές μ αυτό που ψάχνετε! Πάρτε ιδέες για μια παραλλαγή, ή, εμπνευστείτε για κάτι λίγο διαφορετικό σήμερα!
Διαλέξτε ποιά σας ενδιαφέρει περισσότερο και δείτε:

  1. Φεστιβάλ Γευσιγνωσίας στο Δήμο Μετσόβου
  2. Βραζιλιάνικες γιορτές του Ιουνίου – Γιορτή του Αγίου Πέτρου
  3. Τα εστιατόρια με αστέρι Michelin στην Ελλάδα
  4. 17η Πανελλαδική Γιορτή Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας

Τι αναζητούν οι επισκέπτες σ αυτή τη συνταγή:

  • athinorama συνταγες