Τραχανάς με Ξινόγαλο,Ντομάτα και Πάπρικα

 
Tώρα που κρύωσε ο καιρός…ας κάνουμε και καμμιά σουπίτσα!
Τραχανάς …ο λατρεμένος,σε μια συνταγή πεντανόστιμη και πανέυκολη!
Τα υλικά μας
1 φλυτζάνι τραχανά
1 φλυτζάνι ξυνόγαλα
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
4 ντομάτες μετρίου μεγέθους σφιχτές κομμένες σε κύβους
Πάπρικα
Αλάτι

Ας δούμε πώς φτιάχνεται
Bάζουμε σε μία κατσαρόλα,το βούτυρο να ζεσταθεί,προσθέτουμε τις ντομάτες και ανακατεύουμε προσεκτικά να μην τις λιώσουμε για 1′ λεπτό.
Προσθέτουμε το ξυνόγαλα,αλάτι,πάπρικα και 1 λίτρο νερό και τον τραχανά.
Βράζουμε τον τραχανά μέχρι να χυλώσει.
Σερβίρουμε με τριμμένο κασέρι και κρουτόν.

Πηγή Funky Cook

Πριν αλλάξετε σελίδα…
Μπορεί να βρεθήκατε εδώ, αλλά είναι σίγουρο -πιστεύουμε- πως υπάρχουν συνταγές απολύτως σχετικές μ αυτό που ψάχνετε! Πάρτε ιδέες για μια παραλλαγή, ή, εμπνευστείτε για κάτι λίγο διαφορετικό σήμερα!
Διαλέξτε ποιά σας ενδιαφέρει περισσότερο και δείτε:

  1. Ρολό Κιμά με Μουστάρδα,Μπύρα και Πάπρικα
  2. Ψάρι Φέτες στο Φούρνο με Ντομάτα (ΣΠΕΤΣΙΩΤΑ)
  3. Pasta all” Aglio e Olio – Πάστα Αλ Όλιο
  4. Συκώτι με «Μελωμένες» Πατάτες και Σάλτσα Λεμονιού