ΤΣΟΥΡΕΚΙ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ !!!

 

Δείτε τη συνταγή απο Νοστιμες Συνταγες της Γωγως

Τσουρεκι Πασχαλινο γεμισμενο με γευση και αρωμα
απλα δοκιμαστε το!!!






ΥΛΙΚΑ


35 γρ. βούτυρο γάλακτος (πρόβειο)
35 γρ. βούτυρο αγελάδoς
100 γρ. φρέσκο γάλα
160 γρ. ζάχαρη άχνη
3 αυγά
5 γρ. μαχλέπι
5 γρ. μαστίχα τριμμένη ή 7 σταγόνες μαστιχέλαιο
100 γρ. νερό χλιαρό
40 γρ. φρέσκια μαγιά της μπύρας
650 γρ. αλεύρι σκληρό
1 αυγό για επικάλυψη
Αμύγδαλο φιλέ



ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε τα βούτυρα, το γάλα, τη ζάχαρη, το μαχλέπι και τη μαστίχα.
 Προσοχή μη καεί και ανέβει πάνω από τους 50 βαθμους. 



Κατεβάζουμε από τη φωτιά 



και ρίχνουμε τα αυγά.



 Ανακατεύουμε καλά και σ’ ένα άλλο σκεύος διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό νερό 



και τη ρίχνουμε στο μείγμα με τα βούτυρα.



 Στο μιξερ βαζουμε το αλεύρι και ριχνουμε τα υγρα υλικα,  βαζουμε τον γαντζο και βαζουμε στη αρχη σε χαμηλη ταχυτητα το μιξερ να ανακατευτουν τα υλικα,και κατοπιν σε δυνατη ταχυτητα για 15 λεπτα να ζυμωθει πολύ καλα.


Στην λεκανη μετα οπου θα τοποθετησουμε την ζυμη μας την αλευπωνουμε ελαφρα



  Φτιάχνουμε μια μπάλα , χαράζουμε σε σταυρό,



 τη σκεπάζουμε με μια πετσέτα και την αφήνουμε σε ζεστό περιβάλλον τουλάχιστον 3 ώρες 



ώστε να διπλασιαστεί η μάζα του και να χαθεί ο σταυρός.



 Ξαναζυμώνουμε ελαφρώς με το χέρι 



και το χωρίζουμε σε 3 ίσα μέρη αν θελουμε να φτιαξουμε μονο μια κοτσιδα.Σε αλλη περιπτωση χωριστε εσεις την ζυμη οπως θελετε και φτιαξτε μικροτερα τσουρεκακια.



 Με τη βοήθεια ελάχιστου αλευριού φτιάχνουμε μπαστούνια και τα πλέκουμε σε πλεξούδα. Αν θέλουμε δίνουμε το σχήμα κουλούρας. Τα τοποθετούμε σε μια λαδόκολλα οπου εχουμε στρωσει στη λαμαρίνα του φούρνου, και τα αφήνουμε ξανά σε ζεστό περιβάλλον για μια ώρα τουλάχιστον 



μέχρι να διπλασιαστεί το σχήμα. Ανακατεύουμε το αυγό μ’ ελάχιστο νερό και μ’ ένα πινέλο με πολύ προσοχή αλείφουμε την επιφάνεια του τσουρεκιού. Πασπαλίζουμε με το αμύγδαλο φιλέ ( πραγμα που εγω απο την βιασυνη μου ξεχασα να βαλω)και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμους για 40 λεπτα περίπου στον αερα μέχρι το τσουρέκι να ροδίσει και να ξεκολλάει από τη λαδόκολλα.








ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!


ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ


        ΚΑΙ
ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!!


Η συνταγη ειναι του Σ.Παρλιαρου



Πηγή: Νοστιμες Συνταγες της Γωγως

Πριν αλλάξετε σελίδα…
Μπορεί να βρεθήκατε εδώ, αλλά είναι σίγουρο -πιστεύουμε- πως υπάρχουν συνταγές απολύτως σχετικές μ αυτό που ψάχνετε! Πάρτε ιδέες για μια παραλλαγή, ή, εμπνευστείτε για κάτι λίγο διαφορετικό σήμερα!
Διαλέξτε ποιά σας ενδιαφέρει περισσότερο και δείτε:

  1. ΨΩΜΙ!!!
  2. ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ….ΛΑΧΑΝΟΡΥΖΟ!!!
  3. ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΚΡΕΜΑ!!!
  4. ΑΠΛΗ ΕΥΚΟΛΗ ΚΑΙ ΝΟΣΤΙΜΗ ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΤΗΣ ΣΤΙΓΜΗΣ

Τι αναζητούν οι επισκέπτες σ αυτή τη συνταγή:

  • εκμεκ καταιφι υλικα σε κουπες με τσουρεκι αργυρω μπαρμπαριγου