Τυρόπιτα με ανθότυρο και φέτα

 

Δείτε τη συνταγή απο Betty’s Cuisine

Συνηθισμένη αλλά αγαπημένη!

Υλικά για ένα μεγάλο πυρέξ (16 κομμάτια):
1 πακέτο χωριάτικο φύλλο για πίτες
200 γρ φέτα
400 γρ ανθότυρο
4 αυγά
2-3 κουταλιές γιαούρτι
Πιπέρι
Αφήνουμε το φύλλο να ξεπαγώσει.
Λιώνουμε τη φέτα και το ανθότυρο και τα ανακατεύουμε.
 Προσθέτουμε το γιαούρτι και τα αυγά ελαφρά χτυπημένα.
Ρίχνουμε λίγο πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο.
Λαδώνουμε ελαφρά ένα πυρέξ ή ταψί και στρώνουμε 4 φύλλα,
αλείφοντας ένα-ένα με λάδι.
Στρώνουμε το μίγμα ομοιόμορφα
 και καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, αφού τα λαδώσουμε και πάλι.
Χαράζουμε ελαφρά την επιφάνεια, την ραντίζουμε με λίγο νεράκι
 και ψήνουμε για 45 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει.
 Αφήνουμε να μισοκρυώσει πριν την κόψουμε.
Συνοδεύουμε με μια ανάμικτη σαλάτα 
ή με μια σαλάτα σπανάκι-μαρούλι
 και έχουμε ένα ωραιότατο πλήρες γεύμα!

Πηγή: Betty’s Cuisine

Πριν αλλάξετε σελίδα…
Μπορεί να βρεθήκατε εδώ, αλλά είναι σίγουρο -πιστεύουμε- πως υπάρχουν συνταγές απολύτως σχετικές μ αυτό που ψάχνετε! Πάρτε ιδέες για μια παραλλαγή, ή, εμπνευστείτε για κάτι λίγο διαφορετικό σήμερα!
Διαλέξτε ποιά σας ενδιαφέρει περισσότερο και δείτε:

  1. Tυροπιτάκια με σφολιάτα, φέτα & ανθότυρο
  2. Πίτα με ανθότυρο και λιαστή ντομάτα
  3. Κολοκυθοπατάτες με ξερό ανθότυρο
  4. Τυρόπιτα χωρίς αυγά της Λίζας

Τι αναζητούν οι επισκέπτες σ αυτή τη συνταγή:

  • bettys cuzine τυροπιτα ανθοτυρο