Τυρόπιτα ολικής άλεσης

 

Υλικά

Για το φύλλο
500 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
230 ml νερό
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού ξύδι
Αλάτι

Υλικά
Για τη γέμιση

250 γρ. ανθότυρο
200 γρ. φέτα
50 γρ. γραβιέρα ή κεφαλοτύρι τριμμένο
1 αυγό
πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το νερό, το ελαιόλαδο, το ξύδι και το αλάτι και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μία μαλακή ζύμη που δεν θα κολλάει στα χέρια μας. Τυλίγουμε τη ζύμη σε διάφανη μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο.

Θρυματίζουμε τα τυριά με ένα πιρούνι και προσθέτουμε το πιπέρι και το αυγό χτυπημένο.

Στη συνέχεια παίρνουμε τη ζύμη, την κόβουμε σε 7 ίσα κομμάτια και τα ανοίγουμε σε φύλλα με τη βοήθεια ενός πλάστη, αλευρώνοντας συνεχώς την επιφάνεια του πάγκου και του φύλλου που ανοίγουμε.

Σε ένα ταψί  βάζουμε ελαιόλαδο και με ένα πινέλο αλείφουμε όλη την επιφάνεια. Βάζουμε για βάση το ένα φύλλο που ανοίξαμε, ρίχνουμε ελαιόλαδο, αλείφουμε με το πινέλο και στη συνέχεια βάζουμε και το δεύτερο φύλλο. Λαδώνουμε και πάλι και απλώνουμε το τρίτο φύλλο μας.

Προσθέτουμε τη μισή γέμιση απλώνουμε από πάνω ένα φύλλο ακόμη και αφού λαδώσουμε ρίχνουμε και την υπόλοιπη γέμιση.

Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα λαδώνοντας τα ενδιάμεσα με ένα πινελάκι. Το τελευταίο φύλλο το βάζουμε σουρωτό και όχι απλωμένο.  Κλείνουμε την πίτα μας σχηματίζοντας κόθρο με το ζυμάρι που εξέχει από τα πλαινά.

Τέλος, χαράζουμε την πίτα  για να σχηματιστούν τα κομμάτια. Αν θέλουμε την πασπαλίζουμε με σουσάμι και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα στους 180 °C.

Αυτή είναι μια cache (αποθηκευμένη) εκδοχή της σελίδας από την πηγή: Υποβολή Συνταγής, http://delicieuses.forumotion.net/t3604-topic.

Πριν αλλάξετε σελίδα…
Μπορεί να βρεθήκατε εδώ, αλλά είναι σίγουρο -πιστεύουμε- πως υπάρχουν συνταγές απολύτως σχετικές μ αυτό που ψάχνετε! Πάρτε ιδέες για μια παραλλαγή, ή, εμπνευστείτε για κάτι λίγο διαφορετικό σήμερα!
Διαλέξτε ποιά σας ενδιαφέρει περισσότερο και δείτε:

  1. Γαριδομακαρονάδα με σπαγγέτι ολικής άλεσης
  2. Μπισκότα ολικής με παπαρουνόσπορο
  3. Ζουμερή τυρόπιτα σε τραγανό φύλλο κρούστας
  4. Ψωμί ολικής αλέσεως