Δείτε τη συνταγή στο Funky Cook

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν,ο Δεκέμβρης είναι γεμάτος γιορτές και όλα τα σπίτια γεμίζουν κεράσματα!
Άν θέλετε μία πανεύκολη και υπέροχα γευστική λύση,δοκιμάστε τα…ευτυχώς βγαίνουν πολλά κομμάτια μιας και κανείς δεν θα σταματήσει στο πρώτο!
Φάτζ σοκολάτας σε δύο εκδοχές λοιπόν μία με καραμέλες γάλακτος και μία με μέντα!
Τα υλικά μας
500 gr. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
400 gr. ζαχαρούχο γάλα
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
60 gr. καραμέλες γάλακτος Silky θρυμματισμένες
Κακάο άγλυκο
Ας δούμε πώς φτιάχνονται
Σε μπέν μαρί με χλιαρή θερμοκρασία λιώνουμε την κουβερτούρα,με το ζαχαρούχο και το βούτυρο.
Προσέχουμε να μην είναι υψηλή η θερμοκρασία και μας στεγνώσει η σοκολάτα.
Μόλις λιώσει και ομογενοποιηθεί το μείγμα,προθέτουμε τις καραμέλες και ανακατεύουμε καλά.
Αφήνουμε να κρυώσει το μείγμα.
Σε ένα ταψί ή πυρέξ 40 x 20 απλώνουμε μεμβράνη ή λαδόχαρτο,απλώνουμε το μείγμα ομοιόμορφα και το αφήνουμε να σταθεροποιηθεί 2-3 ώρες στο ψυγείο.
Κόβουμε σε μικρά τετράγωνα κομμάτια και τα πασπαλίζουμε με αρκετό κοσκινισμένο κακάο.
Διατηρούνται εκτός ψυγείου!
…Τα φατζ μέντας αύριο κοντά σας!


Πηγή: Funky Cook