φανταστικη πορτοκαλοπιτα!! κι οπως ειπε η φιλη μας παραδεισενιο γλυκο!!!!

 

Δείτε τη συνταγή στο ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

 η συνταγη ειναι οικονομικη!!! κ το αποτελεσμα τελειο!!
ΥΛΙΚΑ
1 πακετο φυλο κρουστας για γλυκα
1 ποτηρι καλαμποκελαιο
1 ποτηρι κοφτο ζαχαρη
1βανιλια
1 φακελακι 20 γρ μπεκιν παουντερ
ξυσμα απο ενα πορτοκαλι
1 κεσεδακι γιαουρτι
4 αυγα
ΣΙΡΟΠΙ
2 ποτηρια κοφτα ζαχαρη
2 ποτηρια νερο
χυμο απο 2-3 πορτοκαλια
1 ξυλακι κανελα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
βαζω σε ενα μπολ ζαχαρη,γιαουρτι,αυγα,μπεκιν,καλαμποκελαιο,βανιλια,ξυσμα [ολα τα υλικα δηλαδη] και ανακατευω καλα με τον αυγοδαρτη [το συρμα που λεω εγω]εντωμεταξει εχω ανοιξει απο πριν το φυλλο πανω σε μια καθαρη επιφανεια να ξεραθουν τα φυλλα  σε 20 λεπτα εχει γινει ξερο.κι αν δεν εχουν  γινει ολα δεν πειραζει,λοιπον μεσα στο μπολ που τα εχετε ανακατεψει ολα τα υλικα, παρτε σχεδον τα μισα φυλλα κ κοψτε τα σε κομματια με το χερι μεγαλα   και ριξτε τα μεσαστο μπολ ανακατεψτε\  το υπολοιπο φυλλο  εβαλα σε ενα ταψακι η πυρεξ  λιγο καλαμποκελαιο σε ολη την επιφανεια να μην κολλησει \  για να ειναι ελαφρυ βαζουμε τετοιο λαδι\ και βαζω τα φυλλα μεσα σουρωτα ακανονιστα ,ριχνω κ το υλικο απο το μπολ απο πανω και ψηνω σε 170 βαθμους προθερμασμενο φουρνο.αν κατα το ψησιμο παρει εντονο χρωμα κι ειναι μεσα αψητο σκεπαστε με αλουμινοχαρτο .για να καταλαβετε αν ειναι ετοιμο βυθιστε ενα μαχαιρι μεσα αν βγει στεγνο ειναι οκ.εχετε κανει το σιροπι με..
ΣΙΡΟΠΙ
2 ποτηρια κοφτα ζαχαρη
2 ποτηρια νερο
χυμο απο 2-3 πορτοκαλια
το ξυλο κανελλα
βραστε τα για 10 λεπτα και κατεβαστε απο την φωτια,ενα θα ειναι ζεστο το αλλο κρυο οποιο θελετε ,μολις την βγαλετε απο το φουρνο ,αφηστε λιγο να κρυωσει για να την κοψετε σε κομματια και »περιλουστετην »  με το σιροπι!! ειναι το κατι αλλο!!!
ΕΠΕΙΔΗ ΠΟΛΛΟΙ ΜΕ ΡΩΤΑΝΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΜΕ ΤΑ ΦΥΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΤΟ ΞΑΝΑΕΞΗΓΩ

..εννοω οτι ..ανοιγουμε το πακετο με το φυλλο ,το αφηνουμε ανοιχτο να ξεραθει ,,ετσι το θελουμε να κανει κρατσ κρατσ ,,λοιπον μετα βαζουμε λιγο λαδακ…ι στο ταψι επαλλειψη παιρνουμε τα μισα φυλλα τα στρωνουμε μεσα στο ταψι ακανονιστα σουρωτα τα υπολοιπα που απομεινανε τα κοβουμε σε κομματια περιπου 7-8 ποντους με το χερι [τριβονται στην ουσια ]και τα ριχνουμε μεσα στο μπολ μαζι με το υλικο την κρεμα ανακατευουμε [δες φωτογραφια ] ολο αυτο το αδειαζουμε επανω στα φυλλα στο ταψακι και ψηνουμε .. 

Πηγή: ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πριν αλλάξετε σελίδα…
Μπορεί να βρεθήκατε εδώ, αλλά είναι σίγουρο -πιστεύουμε- πως υπάρχουν συνταγές απολύτως σχετικές μ αυτό που ψάχνετε! Πάρτε ιδέες για μια παραλλαγή, ή, εμπνευστείτε για κάτι λίγο διαφορετικό σήμερα!
Διαλέξτε ποιά σας ενδιαφέρει περισσότερο και δείτε:

  1. φανταστικη καροτοκοτοπιτα!!!
  2. γλυκο κουταλιου κυδωνι!!!!!!!!!!!!!
  3. γεμιστα!!
  4. κριθαρακι γιουβετσι με κιμα!! φτιαξτε το!!!!

Τι αναζητούν οι επισκέπτες σ αυτή τη συνταγή:

  • πορτοκαλοπιτα με φυλλο κρουστας
  • πορτοκαλοπιτα νηστισιμη με φυλλο κρουστας
  • πορτοκαλοπιτα χωρις φυλλο μπαρμπαριγου
  • νηστισιμη πορτοκαλοπιτα με φυλλο κρουστας
  • πορτοκαλοπιτα νηστισιμη με φυλλο
  • πορτοκαλοπιτα με φυλλο κρουστας νηστισιμη
  • πορτοκαλοπιτα με φυλλο κρουστας μπαρμπαριγου
  • νηστισιμη πορτοκαλοπιτα με φυλλο
  • πορτοκαλοπιτα χωρις φυλλο
  • αργυρώ συνταγές πορτοκαλοπιτα