Φατζιή μουτζιέντρα με καρότα

 

Δείτε τη συνταγή στο Ιστομαγειρέματα
Όπως σας υποσχέθηκα, φέρνω σας μιαν παραλλαγήν της φατζιής μουτζιέντρας που λατρεύουν τα κοπελλούθκια μου.

Πιάννες έναν ποτήρι φατζιήν τζιαι έναν μισόν ποτήριν ρίζι. Βράζεις πρώτα την φατζιήν σε 4 ποτήρκα νερόν για 10 λεπτά τζιαι μετά βάλλεις τζιαι το ρύζιν για αλλό έναν τέταρτον περίπου. Σταματάς το βράσιμον άμαν η φατζιή δεν εν κουτσιουριστή. Αν εν λλίον το νερόν, όι να α αφήκεις να κολλήσουν. Αν είσαι φαν της μάτζιης, βάλλεις μέσα έναν κιβούιν.

Ενώ ψήννεται η φατζιή με το ρίζιν, καθαρίζεις καμιάν δεκαρκάν καρρόττα τζιαι τρίφεις τα σε χοντρόν τρίφτην τζιαι κρατείς τα έτοιμα για χρήσην.

Μόλις κοντέψει να δηθεί η φατζιή, σε άλλην μαείρισσαν βάλλεις έναν κρόμμυον κατακομμένον κατάλληλα για τηάνισην σε λλίον ελαιόλαδον τζιαι αφήνεις το να ροδίσει. Για τζιείνους που τους αρέσκει ο σκόρτος βάλλουν την επιθυμιτήν ποσότηταν κομμένον ψιλό ψιλό μαζίν με το κρομμύδιν. Μόλις αρκέυκει να ροδίζει το κρομμύιν, βάλλεις μέσα τα καρρόττα τα τριμμένα. Βάλλεις τζιαι άλας τζιαι άλλα μπαχαρικά που πιθανόν να σου αρέσκουν (από τίποτα μέχρι κκάριν). Ψήννεις τα καρρόττα για κανέναν δεκάλεπτον. (όι πολλά να λύσουν). Μετά προσθέτεις τζιαι τες φατζιές που εκράτησες τζιαι ψήννεις τα ούλλα σε χαμηλήν φωθκιάν.

Τα καρρόττα διούν μιαν ευχάριστην γλύκαν στην γεύσην της φατζιής που από μόνη της εν λλίον «αυστηρή»

Πηγή: Ιστομαγειρέματα

Πριν αλλάξετε σελίδα…
Μπορεί να βρεθήκατε εδώ, αλλά είναι σίγουρο -πιστεύουμε- πως υπάρχουν συνταγές απολύτως σχετικές μ αυτό που ψάχνετε! Πάρτε ιδέες για μια παραλλαγή, ή, εμπνευστείτε για κάτι λίγο διαφορετικό σήμερα!
Διαλέξτε ποιά σας ενδιαφέρει περισσότερο και δείτε:

  1. Μερτζιμέκ Τσιορπασί (Τούρτζικη Σούπα Φατζιή)
  2. Σέλερι με καρότα στη κατσαρόλα
  3. Σαλάτα με Καρότα-Πορτοκάλι και φυστίκια Αιγίνης
  4. Κοτόπουλο με σέλερι και καρότα