Φρέσκα φασολάκια κονσερβα σε βάζα.

 

Δείτε τη συνταγή απο Οι δυό μας στην… κουζίνα!

Στη λαική πήγα το πρωί με την γυναίκα μου και βρήκα σε ένα πάγκο φρέσκα φασολάκια σε πολύ καλή τιμή και προπαντώς..φρέσκα. Ξέρετε όλοι φαντάζομαι οτι αυτό φαίνεται αν σπάσετε τα φασολάκια με το χέρι και χωρίς να ..λυγίζουν. Αγόρασα λοιπόν 10 κιλά προς 1.49 το κιλό ( το τι άκουσα απο την Αχτίδα μου δεν λέγεται…)
Όμως τα καθάρισε εκίνη όσο εγώ έφτιαχνα τη ψαρόσουπα μας με 2 Χελιδονόψαρα και 2 Δράκαινες που αγόρασα. Την έφτιαξα μούρλια…
Τα καθάρισε λοιπόν και τα έβγαλε φωτογραφία για να σας τα δείξει λέει …Τα έβαλε μάλιστα σε μία λεκάνη απο …μπανιέρα των εγγονιών μας για να δείτε πόσα πολλά ήταν…


Τα έπλυνα λοιπόν καλά και έβαλα σε μια κατσαρόλα μεγάλη νερό να βράσει..Έβαζα κάθε τόσο μια ποσότητα και μόλις ζεματιζόντουσαν τα έβαζα στα βάζα που προηγουμένως είχα πλύνει με βραστό νερό και έβρασα τα καπάκια( καινούργια πάντα)


Τα έβαλα μετά σε μία κατσαρόλα τεράστια που έχουμε 2-3 όσα χωρούσαν και τα έβρασα για ελάχιστο χρόνο μέχρι να κοχλάσει το νερό. Εν συνεχεία τα έπιανα με μία πετσέτα και τα έβαζα ανάποδα στο πάγκο και σε άλλη πετσέτα να μη γλυστρίσουν.. Όταν κρύωσαν τα έπλυνα εξωτερικά , τους έβαλα ετικέτες και έγραψε η Αχτίδα μου την ημέρα..


Έτσι θα έχω στην αποθήκη μου για το χειμώνα για μας και τις κόρες μας φρέσκα φασολάκια για να τα μαγειρέψω όποτε θέλω.. Μ ε έπιασε φόβος βρε παιδιά.. δεν μου αρέσουν αυτά που ακούω στη τηλεόραση και λέω να κάνω τις..προμήθειες μου για ίσως δύσκολες μέρες. Εντάξει ..μη με παίρνετε στα σοβαρά σε αυτά που λέω.. Μου αρέσει να τα φτιάχνω. Δοκιμάστε κι εσείς όταν βρίσκετε λαχανικά που μπορούν να γίνουν κονσέρβα.

Πηγή: Οι δυό μας στην… κουζίνα!

Πριν αλλάξετε σελίδα…
Μπορεί να βρεθήκατε εδώ, αλλά είναι σίγουρο -πιστεύουμε- πως υπάρχουν συνταγές απολύτως σχετικές μ αυτό που ψάχνετε! Πάρτε ιδέες για μια παραλλαγή, ή, εμπνευστείτε για κάτι λίγο διαφορετικό σήμερα!
Διαλέξτε ποιά σας ενδιαφέρει περισσότερο και δείτε:

  1. Φασολάκια φρέσκα γιαχνί.
  2. Φασολάκια φρέσκα γιαχνί !
  3. Φασολάκια
  4. Λαδερά φασολάκια

Τι αναζητούν οι επισκέπτες σ αυτή τη συνταγή:

  • φασολακια σε βαζο
  • Φρεσκα φασολακια σε βαζο