Φτερούγες κοτόπουλου σκορδάτες

 



Φτερούγες κοτόπουλου σκορδάτες


fotog

Εύκολη συνταγή στην προετοιμασία της, αρωματική και ελαφρά πικάντικη, ιδανική τόσο για κυρίως πιάτο, μεζεδάκι, μπουφέ, πάρτυ και κάθε είδους συνεστίαση.



4.25 αστέρια από
3 σέφ

Προετοιμασία: 2 ώρες και 30 λεπτά
| Μαγείρεμα: 20 λεπτά
| Σύνολο: 2 ώρες και 50 λεπτά

Συνταγή για: 6 μερίδες


Διατροφικά στοιχεία για 1 μερίδα = 320 gr

Θερμίδες: 380 | Λιπαρά: 24 gr

Υλικά:


Φτερούγες κοτόπουλου:
2 κιλά


Τριμμένο σκόρδο:
9 σκελίδες


Ελαιόλαδο:
6 κουταλιές


Χυμός λεμονιού:
από μισό λεμόνι


Τριμμένη κανέλα:
1/2 κουταλάκι


Πιπέρι καγιέν:
1/2 κουταλάκι


Τριμμένο μπαχάρι:
1/2 κουταλάκι


Μαύρο πιπέρι:
1/2 κουταλάκι


Αλάτι:
όσο σας αρέσει

Οδηγίες:

1. Κόβετε τις φτερούγες του κοτόπουλου σε τρία μέρη και πετάτε το μικρό ακριανό κομμάτι. Τις πλένετε και τις στεγνώνετε με χαρτί κουζίνας.

2. Αναμιγνύετε όλα τα υπόλοιπα υλικά σε μπολ και προσθέτετε τις φτερούγες γυρίζοντας τις από όλες τις πλευρές μέσα στη μαρινάτα. Τις αφήνετε τουλάχιστον δύο ώρες στο ψυγείο γυρίζοντας τις 1-2 φορές μέσα στη μαρινάτα.

3. Τις ψήνετε στο γκριλ γυρίζοντας τις στη μέση του ψησίματος ώστε να ροδοκοκκινίσουν και από τις δύο πλευρές. Σερβίρονται ζεστές.

Μαγειρεύτηκε στις 21 Σεπτεμβρίου 2010
από την syntages24

Πριν αλλάξετε σελίδα…
Μπορεί να βρεθήκατε εδώ, αλλά είναι σίγουρο -πιστεύουμε- πως υπάρχουν συνταγές απολύτως σχετικές μ αυτό που ψάχνετε! Πάρτε ιδέες για μια παραλλαγή, ή, εμπνευστείτε για κάτι λίγο διαφορετικό σήμερα!
Διαλέξτε ποιά σας ενδιαφέρει περισσότερο και δείτε:

  1. Φτερούγες κοτόπουλου
  2. Τραγανές φτερούγες κοτόπουλου-Buffalo wings
  3. Φιλέτα Κοτόπουλου Πικάντικα με Πατάτες