Χαλβάς Νηστίσιμος

 

Τα υλικά που θα χρειαστούμε:

1 κούπα ηλιέλαιο
1 κούπα σιμιγδάλι χονδρό
1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
2 1/2 κούπες ζάχαρη κρυσταλλική
4 κούπες νερό
100 γρ. κουκουνάρι
1 ξύλάκι κανέλας
ξύσμα πορτοκαλιού (προεραιτικά)

Σε βαθύ τηγάνι με βαρύ πάτο ζεσταίνουμε το λάδι και καβουρντίζουμε το σιμιγδάλι με τα κουκουνάρια μέχρι να αποκτήσει σκούρο χρώμα. Στο μεταξύ βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη, το ξυλάκι κανέλας και το ξύσμα πορτοκαλιού για 1 λεπτό. Αδειάζουμε το σιμιγδάλι στο σιρόπι και ανακατεύουμε συνεχώς σε χαμηλή φωτιά. Ο χαλβάς είναι έτοιμος όταν αρχίζει να ξεκολάει από το κουτάλι. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με μια πετσέτα και με το καπάκι της και αφήνουμε το χαλβά ένα τέταρτο να αφρατέψει. Αδειάζουμε σε φόρμα, ξεφορμάρουμε και πασπαλίζουμε με κανέλα.

Η σελίδα δείχνει cache εκδοχή (στιγμιότυπο) περιεχομένου συνταγής από το public domain: http://feedproxy.google.com/~r/MakingSweets/~3/9nLjnXDWG7E/blog-post.html. – Μεταβείτε στην πηγή με το σύνδεσμο: Making Sweets http://feedproxy.google.com/~r/MakingSweets/~3/9nLjnXDWG7E/blog-post.html.

Πριν αλλάξετε σελίδα…
Μπορεί να βρεθήκατε εδώ, αλλά είναι σίγουρο -πιστεύουμε- πως υπάρχουν συνταγές απολύτως σχετικές μ αυτό που ψάχνετε! Πάρτε ιδέες για μια παραλλαγή, ή, εμπνευστείτε για κάτι λίγο διαφορετικό σήμερα!
Διαλέξτε ποιά σας ενδιαφέρει περισσότερο και δείτε:

  1. Χαλβάς με νισεστέ-Χαλβάς Φαρσάλων!
  2. ΜΟΥΣΑΚΑΣ ΝΗΣΤΙΣΙΜΟΣ
  3. Χαλβάς με σιρόπι πορτοκαλιού
  4. πολίτικος χαλβας!!