Χαλβάς σιμιγδαλένιος

 

Pin It Κλασική συνταγή.
Να θυμάστε 4-3-2-1 η ποσότητα των υλικών της,
από το πιο φτηνό στο πιο ακριβό υλικό.
DSC00358
Υλικά
1 ποτήρι νερού σπορέλαιο
2 ποτήρια νερού σιμιγδάλι χοντρό
3 ποτήρια νερού ζάχαρη

4 ποτήρια  νερό
1κ.σούπας κανέλα
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 κούπα καρύδια ψιλοκομμένα (προαιρετικά)
Συνταγή
Σε ένα τηγάνι βάζουμε σε μέτρια φωτιά το σιμιγδάλι με το λάδι να καβουρντιστεί.

Μόλις ροδίσει το μείγμα ρίχνουμε το ξύσμα, την κανέλα και τα καρύδια ανακατεύουμε και αποσύρουμε από την φωτιά.

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό με την ζάχαρη να βράσει για 4-5 λεπτά.

Ρίχνουμε το σιμιγδάλι μέσα στην κατσαρόλα με το σιρόπι,
DSC00344
ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να αρχίζει να κοχλάζει.
DSC00347
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με μια πετσέτα για 5 λεπτά ,
DSC00350
έως ότου πήξει ο χαλβάς.
DSC00351
Βάζουμε τον χαλβά σε μια φόρμα.
DSC00352
Ξεφορμάρουμε και τον αφήνουμε να κρυώσει.
DSC00357
                Καλή Επιτυχία!!!!
Η συνταγή και οι φωτογραφίες είναι της Λευκής Τσιλιγγίρη.

[embedded content]

Αυτή είναι μια cache (αποθηκευμένη) εκδοχή της σελίδας από την πηγή: Syntages…apo spiti, http://syntagesapospiti.blogspot.com/2013/03/blog-post_26.html.

Πριν αλλάξετε σελίδα…
Μπορεί να βρεθήκατε εδώ, αλλά είναι σίγουρο -πιστεύουμε- πως υπάρχουν συνταγές απολύτως σχετικές μ αυτό που ψάχνετε! Πάρτε ιδέες για μια παραλλαγή, ή, εμπνευστείτε για κάτι λίγο διαφορετικό σήμερα!
Διαλέξτε ποιά σας ενδιαφέρει περισσότερο και δείτε:

  1. Χαλβάς με νισεστέ-Χαλβάς Φαρσάλων!
  2. πολίτικος χαλβας!!
  3. Αυγοσαλάτα
  4. Πατάτες φούρνου με μαγιονέζα