Χειμερινή Σαλάτα με Κινόα

 

Δείτε τη συνταγή στο χορτοφαγικές συνταγές

Υλικά:
ένα μικρό μπρόκολο
ένα μικρό κουνουπίδι
κινόα (όση θέλετε εσείς να φάτε ανάλογα με το μέγεθος του κουνουπιδιού και του μπρόκολου)
κάπαρη
ελαιόλαδο
αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση:
Βράζετε ή ψήνετε στον ατμό το μπρόκολο και το κουνουπίδι μέχρι να μαλακώσουν. Στην συνέχεια βράζετε την κινόα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να απορροφηθεί το νερό της (για κάθε κούπα κινόα προσθέτετε το διπλάσιο νερό π.χ. 1 κούπα κινόα σε 2 ποτήρια νερό). Βάζετε τα υλικά σας σε ένα μπολ, μαζί με το ελαιόλαδο, την κάπαρη, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύετε καλά. Το αλάτι είναι προαιρετικό επειδή συνήθως η κάπαρη είναι αλμηρή, δοκιμάστε το και πράξτε όπως ταιριάζει στις γεύσεις σας.

Πηγή: χορτοφαγικές συνταγές

Πριν αλλάξετε σελίδα…
Μπορεί να βρεθήκατε εδώ, αλλά είναι σίγουρο -πιστεύουμε- πως υπάρχουν συνταγές απολύτως σχετικές μ αυτό που ψάχνετε! Πάρτε ιδέες για μια παραλλαγή, ή, εμπνευστείτε για κάτι λίγο διαφορετικό σήμερα!
Διαλέξτε ποιά σας ενδιαφέρει περισσότερο και δείτε:

  1. Καλοκαιρινή Σαλάτα με Κινόα
  2. Σπακο-κινόα
  3. Πρωινό με Κινόα
  4. Μεθυσμένα από Ρακή Σπαράγγια με Κινόα