ΧΙΟΝΑΝΘΡΩΠΑΚΙΑ

 

Δείτε τη συνταγή απο una cucina

«Που τα΄χω ξαναδεί»?????
«Που τα΄χω ξαναδεί¨…… 

Μήπως σας θυμίζει κάτι η φωτογραφία?? Αν ναι τι να πώ? Μπράβο μου!

Λοιπόν κυρίες και κύριοι……..τα έχετε δεί στο τελευταίο τεύχος του Στέλιου Παρλιάρου Γλυκές Ιστορίες.

Παραδέχομαι ότι του κ. Παρλιάρου είναι πιο κομψά από τα δικά μου αλλά βλέπετε δεν έχει τον δικό μου βοηθό που τα πέρασε όλα ένα retouche!!!
Από γεύση όμως είμαι σίγουρη πως είναι το ίδιο νόστιμα κι ας μην δοκίμασα τα δικά του! 
Θα σας το επιβεβαιώσουν και οι «αρμόδιοι» παρακάτω.

Υ.Γ. Ίσως είναι το πιο εύκολο, γρήγορο και εντυπωσιακότερο γλυκάκι που έχω φτιάξει για τις γιορτές:-))

 ΥΛΙΚΑ

330gr αμύγδαλα ασπρισμένα (τριμμένα στο multi σε σκόνη)
50 gr ζάχαρη άχνη
ξύσμα από 1 λεμόνι
2 ασπράδια αυγών
καρφάκια για στόλισμα
άχνη για πασπάλισμα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ανακατεύουμε την αμυγδαλόψιχα με το ασπράδι, το ξύσμα και τα 50gr άχνη. 
Φτιάχνουμε μια ας το πούμε ζύμη και πλάθουμε μπαλάκια μισά μικρά (για το κεφάλι) και μισά λίγο μεγαλύτερα (για το σώμα).
Βάζουμε στα μικρά μπαλάκια 2 καρφάκια γαρύφαλλου για μάτια και ενα ανάποδα για μύτη. Πατάμε ελαφρά το κεφάλι πάνω στο σώμα να ενωθούν.
Τα τοποθετούμε σε ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160C για 15′.
Μόλις τα βγάλουμε από τον φούρνο και όσο είναι ακόμα ζεστά, τα ρολάρουμε στην άχνη και είναι έτοιμα!!!! 

Πηγή: una cucina

Πριν αλλάξετε σελίδα…
Μπορεί να βρεθήκατε εδώ, αλλά είναι σίγουρο -πιστεύουμε- πως υπάρχουν συνταγές απολύτως σχετικές μ αυτό που ψάχνετε! Πάρτε ιδέες για μια παραλλαγή, ή, εμπνευστείτε για κάτι λίγο διαφορετικό σήμερα!
Διαλέξτε ποιά σας ενδιαφέρει περισσότερο και δείτε:

  1. Κολοκυθολούλουδα για μερακλήδες
  2. Κριτσίνια κριτς κριτς
  3. ΠΑΣΤΟΥΡΜΑΔΟΠΙΤΑ
  4. ~ Κοτόπουλο με Κριθαράκι ~