Χοιρινή πανσέτα φούρνου με μουστάρδα

 
Η μουστάρδα δένει υπέροχα με το χυμό από τα εσπεριδοειδή 
και δίνει ένα αποτέλεσμα καταπληκτικό!
image

Υλικά:

6 πανσέτες
Ρίγανη ξερή
2 πορτοκάλια
2 λεμόνια
Αλάτι
Λεμονοπίπερο
4-5 κουταλιές μουστάρδα
4-5 πατάτες
Φρέσκο θυμάρι, ρίγανη και δεντρολίβανο
1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο
Αλατοπιπερώνουμε την πανσέτα, πασπαλίζουμε με ρίγη ρίγανη ξερή 
και την περιχύνουμε με το χυμό από μισό λεμόνι και μισό πορτοκάλι.
Την αφήνουμε να μαριναριστεί.
image
Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε τις πατάτες:
Τις καθαρίζουμε και τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια, στις στρώνουμε σε ταψί, 
προσθέτουμε λίγη ξερή ρίγανη και αλατοπιπερώνουμε.
image
Ανακατεύουμε τον υπόλοιπο χυμό από τα λεμόνια και τα πορτοκάλια με την μουστάρδα, 
να γίνουν ένα ομοιογενές μίγμα.
image
Περιχύνουμε τις πατάτες, προσθέτουμε το ελαιόλαδο 
και κλαδάκια από φρέσκο θυμάρι, ρίγανη και δεντρολίβανο.
image
Καλύπτουμε το ταψί με καπάκι ή αλουμινόχαρτο 
και ψήνουμε για 45 λεπτά στους 170-180ο. 
image
Αφαιρούμε το καπάκι (ή το αλουμινόχαρτο), ακουμπάμε τις πανσέτες πάνω στις πατάτες 
και συνεχίζουμε το ψήσιμο, χωρίς να σκεπάσουμε, για 30 λεπτά ακόμα, 
image
μέχρι να ροδίσει καλά τα κρέας.
image
Απολαμβάνουμε με μια πράσινη σαλάτα! 
image

Καλή όρεξη
και κυρίως…

Καλό μήνα σε όλους!!!

Η σελίδα δείχνει cache εκδοχή (στιγμιότυπο) περιεχομένου συνταγής από το public domain: http://bettyscuisine.blogspot.com/2013/03/blog-post_1.html. – Μεταβείτε στην πηγή με το σύνδεσμο: Betty’s Cuisine http://bettyscuisine.blogspot.com/2013/03/blog-post_1.html.

Πριν αλλάξετε σελίδα…
Μπορεί να βρεθήκατε εδώ, αλλά είναι σίγουρο -πιστεύουμε- πως υπάρχουν συνταγές απολύτως σχετικές μ αυτό που ψάχνετε! Πάρτε ιδέες για μια παραλλαγή, ή, εμπνευστείτε για κάτι λίγο διαφορετικό σήμερα!
Διαλέξτε ποιά σας ενδιαφέρει περισσότερο και δείτε:

  1. Γαλοπούλα με μανιτάρια και μουστάρδα.
  2. Χοιρινή τηγανιά με μανιτάρια
  3. ΧΟΙΡΙΝΗ ΤΗΓΑΝΙΑ ντίρλα….