Χοιρινή τηγανιά με μανιτάρια

 

Δείτε τη συνταγή απο Betty’s Cuisine

Υλικά για 4-5 μερίδες:
1 κιλό χοιρινό κομμένο σε μικρά κομμάτια
3-4 κουταλιές κορν φλάουρ
3 κουταλιές ελαιόλαδο
3 κουταλιές σησαμέλαιο
2 σκελίδες σκόρδο
500 γρ μανιτάρια, πλευρώτους και στρογγυλά
Μισό φλυτζάνι κρασί λευκό
2 κουταλιές τζίντζερ τριμμένο
Αλατοπίπερο
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Καθαρίζουμε τα μανιτάρια και κόβουμε τα στρογγυλά σε φέτες
και τα πλευρώτους σε κομμάτια.
 Αλατοπιπερώνουμε το κρέας
και το πασπαλίζουμε με το κορν φλάουρ.
Ανακατεύουμε να καλυφθεί καλά.
 Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο με το σησαμέλαιο
και ρίχνουμε το κρέας να ροδίσει καλά από όλες τις πλευρές.
 Μόλις πάρει χρώμα πασπαλίζουμε με το τζίντζερ,
προσθέτουμε το σκόρδο, ανακατεύουμε καλά
και σε 1 λεπτό ρίχνουμε και τα μανιτάρια.
 Ανακατεύουμε συχνά αφήνοντας το φαγητό σε μέτρια φωτιά –
πρέπει  να κατεβάσουν τα μανιτάρια τα υγρά τους
και να ψηθεί το φαγητό.
Τότε προσθέτουμε το κρασί και αφήνουμε 1-2 λεπτά
μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
 Πασπαλίζουμε με το ξύσμα πορτοκαλιού
 και σερβίρουμε με ρύζι πιλάφι άσπρο.
Νόστιμο και μυρωδάτο!

Πηγή: Betty’s Cuisine

Πριν αλλάξετε σελίδα…
Μπορεί να βρεθήκατε εδώ, αλλά είναι σίγουρο -πιστεύουμε- πως υπάρχουν συνταγές απολύτως σχετικές μ αυτό που ψάχνετε! Πάρτε ιδέες για μια παραλλαγή, ή, εμπνευστείτε για κάτι λίγο διαφορετικό σήμερα!
Διαλέξτε ποιά σας ενδιαφέρει περισσότερο και δείτε:

  1. ΧΟΙΡΙΝΗ ΤΗΓΑΝΙΑ(ΜΕΘΥΣΜΕΝΗ)
  2. ΧΟΙΡΙΝΗ ΤΗΓΑΝΙΑ ντίρλα….
  3. Πρασόρυζο
  4. Χοιρινή τηγανιά με πράσο και πορτοκάλι,…

Τι αναζητούν οι επισκέπτες σ αυτή τη συνταγή:

  • χοιρινη τηγανια με πιπεριες και μανιτάρια