Χοιρινό ψητό με λεμόνι και πορτοκάλι

 

Δείτε τη συνταγή απο Betty’s Cuisine

Και επειδή ακόμη ταλαιπωρούμαι με το χέρι 
και αδυνατώ να ασχοληθώ (και) με την μαγειρική, 
οι αναρτήσεις αυτές είναι από παλιές καλές στιγμές στην κουζίνα!

Μια παραλλαγή σε ένα πολύ γνωστό και αγαπημένο φαγητό, 
το κλασικό ψητό με πατάτες
των Κυριακάτικων οικογενειακών συγκεντρώσεων…

2 κιλά χοιρινός λαιμός
3 λεμόνια
2 πορτοκάλια
2-3 σκελίδες σκόρδο
3-4 γαρύφαλλα
1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι
ρίγανη

Κάνουμε μικρές τρύπες στο κρέας και βάζουμε μέσα το σκόρδο 
και τα γαρύφαλλα.

Βάζουμε το κρέας στο ταψί και το περιχύνουμε 
με το λάδι και το χυμό των λεμονιών και των πορτοκαλιών.
Αλατοπιπερώνουμε καλά και πασπαλίζουμε με την ρίγανη.

Σκεπάζουμε με καπάκι ή αλουμινόχαρτο
 και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 1 ώρα.
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια. 
Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε λίγη ρίγανη ακόμα.
Προσθέτουμε τις πατάτες στο ταψί, 
ανακατεύουμε να πάρουν την γεύση από τους χυμούς του κρέατος, 
σκεπάζουμε πάλι και αφήνουμε να ψηθεί για 1 1/4 
ή μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν καλά οι πατάτες.

Σερβίρουμε το κρέας με τις πατάτες και τη σάλτσα του φαγητού χωριστά.

Ιδιαίτερη και πολύ λεπτή γεύση χάρη στο χυμό πορτοκαλιού… 
Θα σας αρέσει, είμαι σίγουρη!

Πηγή: Betty’s Cuisine

Πριν αλλάξετε σελίδα…
Μπορεί να βρεθήκατε εδώ, αλλά είναι σίγουρο -πιστεύουμε- πως υπάρχουν συνταγές απολύτως σχετικές μ αυτό που ψάχνετε! Πάρτε ιδέες για μια παραλλαγή, ή, εμπνευστείτε για κάτι λίγο διαφορετικό σήμερα!
Διαλέξτε ποιά σας ενδιαφέρει περισσότερο και δείτε:

  1. Φασολάδα κόκκινη με λεμόνι και πορτοκάλι
  2. Χοιρινό μπούτι με μέλι και πορτοκάλι
  3. Χοιρινό φούρνου με μυρωδικά
  4. Γλυκό κουταλιού σταφύλι με χυμό πορτοκάλι!