ΧΤΑΠΟΔΑΚΙ ΞΥΔΑΤΟ

 

Δείτε τη συνταγή απο una cucina

Το διάστημα που μεσολάβησε από το σαββατοκύριακο μέχρι σήμερα, ήταν χρόνος προσαρμογής :) 
Το Λονδίνο!!
Ένα ταξίδι επαγγελματικής ενημέρωσης…
Οι μέχρι πρότινος συνεργάτες, που λογίζονται φίλοι στο μετά της επιστροφής!!
Το δέσιμο, η παρέα , ή όπως λέει ο Πάνος, η ευκαιρία που μας δόθηκε να μοιραστούμε μικρές προσωπικές στιγμές, γεμάτες εκπλήξεις, γεύσεις και χαμόγελα.
Για τη Λονδρέζικη κουζίνα (ποιάάάά;;;;) είχα ακούσει πολλά (-)!!!! 
Αλλά και οι άλλες εθνικές κουζίνες που πρόλαβα να δοκιμάσω, σχεδόν με απογοήτευσαν…. Από φαντασία μπόλικη, από ουσία (και ποσότητα, και ποσότητα!!!) … ελάχιστη!!
Γκουρμέ εστιατόρια, ένα με έμφαση στην Αργεντίνικη κουζίνα και ένα Ινδικό.
Το πρώτο σαφώς καλύτερο ως προς τις επιλογές (σπέσιαλ τα empanadas), αλλά τα φαγητά, γευστικά μέτρια. Ο κιμάς κόπτεται παρουσίαν του πελάτου, αλλά που να βρουν ρίγανη από το Μπάλο να βάλουν στο μπιφτέκι;;

Το δεύτερο, ατμοσφαιρικό και χαλαρό, με ιδιαίτερα όμως καυτερό κατάλογο (μεταφορικά και κυριολεκτικά). Σε πρώτα, κυρίως πιάτα και επιδόρπια, είχες μόνο από 5 επιλογές!!!! Δατς ολ :) 
Για να ανασάνει ο λαιμός μας, παραγγείλαμε γιαούρτι με τριμμένο αγγουράκι….

Στους αγαπητούς chef των παραπάνω εστιατορίων αφιερώνω τη λιτή μεν, αλλά σπουδαία γευστικά συνταγή της σημερινής μου ανάρτησης. 
Είναι και Σαρακοστή και μπορεί να νηστεύουν : )))

ΥΛΙΚΑ
1 χταπόδι 2 κιλών
½ φλ. τσαγιού ξύδι
½ φλ. τσαγιού νερό
1 ξερό, μεγάάάλο κρεμμύδι
Αλάτι – πιπέρι
Ρίγανη
Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο


ΕΠΙ ΤΩ ΕΡΓΩ
Καθαρίζουμε και πλένουμε το χταπόδι μας. με κοφτερό μαχαίρι αφαιρούμε την κουκούλα και χωρίζουμε τα πλοκάμια του.
Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με ολόκληρο το κρεμμύδι, το ξύδι και το νερό.
Το σκεπάζουμε και το βράζουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσει και να πιει σχεδόν όλο το ζουμί του.
Το βγάζουμε, το κόβουμε σε κομμάτια, το αλατοπιπερώνουμε και το σερβίρουμε πασπαλισμένο με τη ρίγανη, το λάδι και τη σάλτσα που έχει στην κατσαρόλα.


TIP. Αν το χταπόδι είναι κατεψυγμένο, το αφήνουμε να ξεπαγώσει, αφού το καταβρέξουμε με μπόλικο ξύδι.

Πηγή: una cucina

Πριν αλλάξετε σελίδα…
Μπορεί να βρεθήκατε εδώ, αλλά είναι σίγουρο -πιστεύουμε- πως υπάρχουν συνταγές απολύτως σχετικές μ αυτό που ψάχνετε! Πάρτε ιδέες για μια παραλλαγή, ή, εμπνευστείτε για κάτι λίγο διαφορετικό σήμερα!
Διαλέξτε ποιά σας ενδιαφέρει περισσότερο και δείτε:

  1. Κολοκυθολούλουδα για μερακλήδες
  2. Σπανακόρυζο
  3. Λεμονάτο Φρικασέ με Λουκάνικο Χωριάτικο
  4. Τραχανάς με Ξινόγαλο,Ντομάτα και Πάπρικα