Ψάρι στιφάδο !!!

 

Δείτε τη συνταγή απο ΨΑΡΟΤΟΠΟΣ (Fishplace)

Λέω να κάνω αρχή με ένα πολύ εύκολο αλλά συνάμα αγαπημένο μου πιάτο (βασικά από ότι έχετε καταλάβει όλα αγαπημένα είναι για μένα) που το πρωτοδοκίμασα σε ένα ερευνητικό ταξίδι που είχα κάνει το 2000 στη Κάλυμνο.Ο τίτλος της συνταγής αναφέρεται γενικά σε ψάρι (μεγάλα) στιφάδο αλλά νομίζω ότι το ιδανικό σε αυτή τη συνταγή είναι η επιλογή του φρέσκου τόνου ως κύριο υλικό!

Υλικά για 4 άτομα

  • 1 κιλό ψάρι μεγάλο (τόνος, σφυρίδα, στείρα, ροφός)
  • 1/2 κιλό κρεμμύδια μικρά (κοκκάρι)
  • 2 κρεμμύδια χοντροκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
  • 1/2 κιλό τομάτες ψιλοκομμένες
  • 2 κουταλιές της σούπας τοματοχυμό (pummaro)
  • 1 ποτήρι του κρασιού κόκκινο κρασί
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 5 μπαλίτσες ολόκληρο μπαχάρι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Διαδικασία

Καθαρίζουμε προσεκτικά το ψάρι (αφαιρώντας του τα λέπια και τα εντόσθια αν δεν είναι ήδη καθαρισμένο),το αλατίζουμε, το πλένουμε και το κόβουμε σε χοντρές φέτες. Σε μία κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το λάδι μας με τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Έπειτα προσθέτουμε το κρασί, τη τομάτα, το τοματοχυμό, το αλατοπίπερο, τη κανέλλα, τα φύλλα δάφνης και το μπαχάρι μαζί με 1-2 ποτήρια νερό και τα αφήνουμε να βράσουν για 20 λεπτά. Στη συνέχεια ρίχνουμε το ψάρι και το αφήνουμε να βράσει για άλλα 20 – 25 λεπτά (σε μέτρια φωτιά) χωρίς να το ανακατεύουμε !!!

Το πιάτο συνοδεύεται τέλεια με πατάτες τηγανιτές (για όσους έχουν παιδιά) ή με ρυζάκι για όσους προτιμάνε κάτι με λιγότερες θερμίδες !!!

Καλή όρεξη και καλή επιτυχία !!!

Πηγή: ΨΑΡΟΤΟΠΟΣ (Fishplace)

Πριν αλλάξετε σελίδα…
Μπορεί να βρεθήκατε εδώ, αλλά είναι σίγουρο -πιστεύουμε- πως υπάρχουν συνταγές απολύτως σχετικές μ αυτό που ψάχνετε! Πάρτε ιδέες για μια παραλλαγή, ή, εμπνευστείτε για κάτι λίγο διαφορετικό σήμερα!
Διαλέξτε ποιά σας ενδιαφέρει περισσότερο και δείτε:

  1. Σουπιές στιφάδο με πράσινες ελιές
  2. Στιφάδο με μανιτάρια
  3. Ψάρι στη λαδόκολλα
  4. Ψάρι τσιπούρα με σπανάκι στό φούρνο!!!

Τι αναζητούν οι επισκέπτες σ αυτή τη συνταγή:

  • ψαρι στιφαδο