Συνταγή για ψαρί πλακί.

 



Ψαρί πλακί.


ψαρί-πλακί

Η αυθεντική Ελληνική νησιώτικη παραδοσιακή συνταγή για ψάρι πλακί στο φούρνο. Εύκολη συνταγή, θρεπτική, ελαφριά και καλοκαιρινή.



5.0 αστέρια από
2 σέφ

Προετοιμασία: 10 λεπτά
| Μαγείρεμα: 50 λεπτά
| Σύνολο: 1 ώρα

Συνταγή για: 4 μερίδες


Διατροφικά στοιχεία για 1 μερίδα = 340 γρ.

Θερμίδες: 345 | Λιπαρά: 27 gr

Υλικά:


Ψάρι:
1 κιλό περίπου



Χοντροκομμένα κρεμμύδια:
500 γρ.


Ελαιόλαδο:
1/2 κούπα



Λευκό ξηρό κρασί:
1/2 κούπα


Ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες ντομάτες:
500 γρ.



Αλάτι, πιπέρι:
όσο χρειαστεί



Ψιλοκομμένο σκόρδο:
1 σκελίδα



Ψιλοκομμένο μαϊντανό:
1 κούπα

Οδηγίες:


1. Ψάρι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ολόκληρο ή φιλέτο. Αν πάρετε φρέσκο το καθαρίζετε ή ζητάτε από τον ψαρά σας να το καθαρίσει. Μπορείτε να μαγειρέψετε τσιπούρες, λαβράκι, μπακαλιάρο ή όποιο άλλο ψάρι σας αρέσει. Τα πλένετε, τα στεγνώνετε και τα αλατίζετε.

2. Ζεσταίνετε σε τηγάνι το ελαιόλαδο και ξανθαίνετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Σβήνετε με το κρασί και αφού εξατμιστεί προσθέτετε τις ντομάτες, αλατοπίπερο και τον μαϊντανό. Αφού πάρουν βράση, τα αδειάζετε σε ταψί και από πάνω τοποθετείτε τα ψάρια.

3. Ψήνετε το φαγητό στο φούρνο, στους 170 βαθμούς μέχρι να ψηθεί το ψάρι (σπάνια θέλει πάνω από 40 λεπτά)

4. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό, πασπαλισμένο με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Μαγειρεύτηκε στις 23 Σεπτεμβρίου 2010
από την syntages24


Πριν αλλάξετε σελίδα…
Μπορεί να βρεθήκατε εδώ, αλλά είναι σίγουρο -πιστεύουμε- πως υπάρχουν συνταγές απολύτως σχετικές μ αυτό που ψάχνετε! Πάρτε ιδέες για μια παραλλαγή, ή, εμπνευστείτε για κάτι λίγο διαφορετικό σήμερα!
Διαλέξτε ποιά σας ενδιαφέρει περισσότερο και δείτε:

  1. Ψάρι μπακαλιάρος πλακί!!!!
  2. Σαρδέλες πλακί στο φούρνο.Συνταγή από την…
  3. Συνταγή για τονοσαλάτα με ζυμαρικά
  4. Συνταγή για κρέπες πατάτας