Ψητά Καρότα με Δύο Τρόπους

 

Τα Ψητά Καρότα είναι μια πολύ απλή συνταγή με ψιλοκομμένο σκόρδο και αρωματικά, που γίνονται ένα υπέροχο συνοδευτικό που μπορούμε να σερβίρουμε με ψάρι ή κρέας ή να τα συνδυάσουμε με άλλα υλικά για να φτιάξουμε μια σαλάτα.

Τα καρότα όταν ψήνονται καραμελώνουν και μου αρέσει που το λεμόνι και τα αρωματικά ισορροπούν τη γλυκύτητα που βγάζουν τα καρότα.

Καθαρισμένα και κομμένα καρότα Καθαρισμένα και κομμένα καρότα

Αυτά τα καρότα τα έχω φτιάξει πάρα πολλές φορές είτε στο φούρνο ή στο φούρνο μικροκυμάτων.  Δεν είμαι λάτρης του φούρνου μικροκυμμάτων και σπάνια τον χρησιμοποιώ, αλλά όταν βιάζομαι γίνονται πολύ πιο γρήγορα.

Τα έχω χρησιμοποιήσει σαν συνοδευτικό σε ψάρι και κρέας αλλά και μέσα σε κοτοσαλάτα, που ελπίζω να βάλω τις συνταγές στο προσεχές μέλλον.

Ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται από το πάχος των λωρίδων.

Δοκιμάστε τα και θα εκπλαγείτε πόσο εύκολα και νόστιμα γίνονται!

Ψητά Καρότα με Δύο Τρόπους

Χρόνος προετοιμασίας:  5 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος:  25 λεπτά

Μερίδες:  3

Υλικά:

  • 6 καρότα (300 γραμμάρια)
  • 2 κουταλιές εξτρά παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 – 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • Μια πρέζα θυμάρι
  • Μια πρέζα ρίγανη
  • 1 κουταλιά χυμό λεμονιού

Εκτέλεση:

  1. Ξεφλουδίζουμε τα καρότα και κόβουμε την άκρη.  Κόβουμε τα καρότα κατά μήκος και τα ξανακόβουμε να κάνουμε τέσσερα μπαστουνάκια.  (Εάν το καρότο είναι χονδρό, το κόβουμε σε έξι μπαστουνάκια).  Προσέχουμε να κομμάτια να είναι του ιδίου πάχους για να ψηθούν ομοιόμορφα.
  2. Βάζουμε τα καρότα σε ένα μπολ με τα υπόλοιπα υλικά και τα ανακατεύουμε να βραχούν καλά.
  3. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180o C / 350o F.
  4. Τα βάζουμε σε ένα πυρέξ ή σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, σε μια στρώση, και ψήνουμε για 25 λεπτά.
  5. Ελέγχουμε ότι έχουν μαλακώσει και εάν τα θέλουμε πιο μαλακά τα ψήνουμε για άλλα δέκα λεπτά.

Ψητά Καρότα στο Φούρνο Μικροκυμάτων:

  1. Τα βάζουμε σε ένα σκεύος ειδικό για φούρνο μικροκυμμάτων ή πυρέξ μαζί με το ψιλοκομμένο σκόρδο, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, θυμάρι και χυμό λεμονιού και τα ανακατεύουμε καλά.
  2. Ψήνουμε για 8 λεπτά στα 640 watt, με το γκριλ και μικροκύματα.
  3. Δοκιμάζουμε να δούμε ότι έχουν μαλακώσει.  Εάν τα θέλουμε πιο μαλακά προσθέτουμε άλλα 2 – 3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να γίνουν τραγανά.

Ψητά Καρότα με Δύο Τρόπους

Ψητά Καρότα με Δύο Τρόπους

Ingredients

  • Υλικά:

  • 6 καρότα (300 γραμμάρια)
  • 2 κουταλιές εξτρά παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 – 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • Μια πρέζα θυμάρι
  • Μια πρέζα ρίγανη
  • 1 κουταλιά χυμό λεμονιού

Instructions

  1. Εκτέλεση:

  2. Ξεφλουδίζουμε τα καρότα και κόβουμε την άκρη. Κόβουμε τα καρότα κατά μήκος και τα ξανακόβουμε να κάνουμε τέσσερα μπαστουνάκια. (Εάν το καρότο είναι χονδρό, το κόβουμε σε έξι μπαστουνάκια). Προσέχουμε να κομμάτια να είναι του ιδίου πάχους για να ψηθούν ομοιόμορφα.
  3. Βάζουμε τα καρότα σε ένα μπολ με τα υπόλοιπα υλικά και τα ανακατεύουμε να βραχούν καλά.
  4. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180o C / 350o F.
  5. Τα βάζουμε σε ένα πυρέξ ή σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, σε μια στρώση, και ψήνουμε για 25 λεπτά.
  6. Ελέγχουμε ότι έχουν μαλακώσει και εάν τα θέλουμε πιο μαλακά τα ψήνουμε για άλλα δέκα λεπτά.
  1. Ψητά Καρότα στο Φούρνο Μικροκυμάτων:

  2. Τα βάζουμε σε ένα σκεύος ειδικό για φούρνο μικροκυμμάτων ή πυρέξ μαζί με το ψιλοκομμένο σκόρδο, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, θυμάρι και χυμό λεμονιού και τα ανακατεύουμε καλά.
  3. Ψήνουμε για 8 λεπτά στα 640 watt, με το γκριλ και μικροκύματα.
  4. Δοκιμάζουμε να δούμε ότι έχουν μαλακώσει. Εάν τα θέλουμε πιο μαλακά προσθέτουμε άλλα 2 – 3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να γίνουν τραγανά.

Notes

Ο χρόνος των 25 λεπτών είναι για τον κανονικό φούρνο. Στο φούρνο μικροκυμάτων ο χρόνος μειώνεται στα 8 λεπτά. Καλό είναι τα καρότα να μην παραμαλακώσουν αλλά να κρατάνε λίγο στο δόντι, αλλά αυτό είναι θέμα γούστου.

4.7.2.17

https://www.kopiaste.info/?p=16889

Ψητά καρότα με Ψάρι Ψητά καρότα με Ψάρι

Κοπιάστε και Καλή Όρεξη!

υπογραφή Ήβη υπογραφή Ήβη

Η σελίδα δείχνει cache εκδοχή (στιγμιότυπο) περιεχομένου συνταγής από το public domain: http://feedproxy.google.com/~r/kopiaste/nyWW/~3/6LQIbZ0Fr1U/. – Μεταβείτε στην πηγή με το σύνδεσμο: Κοπιάστε .. στην Κουζίνα μου http://feedproxy.google.com/~r/kopiaste/nyWW/~3/6LQIbZ0Fr1U/.

Πριν αλλάξετε σελίδα…
Μπορεί να βρεθήκατε εδώ, αλλά είναι σίγουρο -πιστεύουμε- πως υπάρχουν συνταγές απολύτως σχετικές μ αυτό που ψάχνετε! Πάρτε ιδέες για μια παραλλαγή, ή, εμπνευστείτε για κάτι λίγο διαφορετικό σήμερα!
Διαλέξτε ποιά σας ενδιαφέρει περισσότερο και δείτε:

  1. Πανεύκολη συνταγή για υπέροχα Ψητά…
  2. Φουσσίλι με δύο τρόπους
  3. Σολομός με καρότα και πράσο!!!
  4. Συνταγές: Κατσικίσιο τυρί στο φούρνο, με 2 τρόπους