ΨΩΜΑΚΙΑ ΣΠΙΤΙΚΑ,ΑΦΡΑΤΑ ΓΙΑ ΧΑΜΠΟΥΡΓΚΕΡ!!!

 

Δείτε τη συνταγή απο Νοστιμες Συνταγες της Γωγως

ΔΕΝ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΖΕΤΕ ΨΩΜΑΚΙΑ..
ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΟΛΑ ΚΑΙ ΣΥΜΦΕΡΟΥΝ..ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΑ…!!!









ΥΛΙΚΑ (6 ψωμακια)


1 κιλο αλευρι για ολες τις χρησεις
700 γρ.γαλα χλιαρο
2 φακελακια ξερη μαγια
1 κ.σουπας ελαιολαδο
1 κ.σουπας αλατι
1 κ.γλυκου ζαχαρη
Λιγο σουσαμι





ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Σε μια λεκανη κοσκινιζουμε το αλευρι,



προσθετουμε τα υπολοιπα υλικα
εκτος απο το γαλα.Ανακατευουμε,



ριχνουμε λιγο λιγο το γαλα 



και ζυμωνουμε
μεχρι  ζυμη να ξεκολλαει απο τα τοιχωματα και να μην κολλαει στα χερια.
Αν κολλαει,πασπαλιζουμε λιγο αλευρι.



Αφηνουμε το ζυμαρι στο μπολ καλα
σκεπασμενο για να μην πετσιασει η ζυμη,και να διπλασιαστει σε ογκο 1 ωρα.



Αφου φουσκωσει



 την αδειαζουμε στον παγκο μας και την ζυμωνουμε για 
λιγο απαλα



.Την χωριζουμε σε 6 κομματια ομοια.



Πλαθουμε καθε κομματι σε στρογγυλο ψωμακι.
Αλευρωνουμε μια λαμαρινα η’στρωνουμε μια λαδοκολλα,βαζουμε τα ψωμακια,
τα σκεπαζουμε με πετσετα και τα αφηνουμε παλι να διπλασιαστουν σε ογκο
περιπου 40 λεπτα.



Τοτε τα ραντιζουμε με νερο με τα δαχτυλα,
πασπαλιζουμε με σουσαμι



 και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180
βαθμους σε αντιστασεις για 45 λεπτα περιπου μεχρι να ροδισουν.



Μπορουμε να τα γεμισουμε με οτι τραβαει η ορεξη μας..μπιφτεκι,τυρι
μαρουλακι ντοματα πατατουλες μαγιονεζα,κετσαπ,μουσταρδα..
και ετοιμο το χαμπουργκερ..δεν εχει να ζηλεψει τιποτα απο τα ετοιμα.



Σε λιγες μερες θα αναρτησω τα μπιφτεκια ωστε να ολοκληρωθει το χαμπουργκερ.
ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!










ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!


Η συνταγη ειναι της Αργυρως Μπαρμπαριγου



Πηγή: Νοστιμες Συνταγες της Γωγως

Πριν αλλάξετε σελίδα…
Μπορεί να βρεθήκατε εδώ, αλλά είναι σίγουρο -πιστεύουμε- πως υπάρχουν συνταγές απολύτως σχετικές μ αυτό που ψάχνετε! Πάρτε ιδέες για μια παραλλαγή, ή, εμπνευστείτε για κάτι λίγο διαφορετικό σήμερα!
Διαλέξτε ποιά σας ενδιαφέρει περισσότερο και δείτε:

  1. ΧΑΜΠΟΥΡΓΚΕΡ ΣΠΙΤΙΚΑ!!!
  2. ΨΩΜΙ!!!
  3. ΣΠΙΤΙΚΑ ΠΕΙΝΙΡΛΙ…ΠΟΥ ΘΑ ΑΓΑΠΗΣΕΤΕ!!!
  4. ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ….ΛΑΧΑΝΟΡΥΖΟ!!!