Ψωμιά

 

Δείτε τη συνταγή απο Οι δυό μας στην… κουζίνα!

Ψωμάκι αποφάσισα να κάνω σήμερα και απο εδώ και πέρα αποφάσισα να το κάνω κάθε 2-3 μέρες γιατί τα ψωμιά που αγοράζουμε δεν τρώγονται απο τα διογκωτικά που τους βάζουν μέσα . Άσε που μετά απο λίγη ώρα γίνονται σαν λάστιχο και δεν μπορείς να τα κόψεις.

Έκανα δυο ψωμιά τελικά, ένα απλό με με 1/2 κιλό αλεύρι πού πρόσθεσα μέσα του αφαιρώντας την αναλογη ποσότητα λίγο καλαμποκίσιο αλέυρι ( 1/2 φλιτζ) γιατί το ήθελε η Αχτίδα μου.

1/2 κιλό λοιπόν αλεύρι μέσα στο οποίο είχα βάλει και το καλαμποκίσιο, 1 ξηρή μαγιά, 1 ποτήρι περίπου ( με το μάτι) νερό χλιαρό αλάτι πιπέρι και λίγο σισάμι που το έβαλα απο επάνω.

Το δεύτερο το έκανα διαφορετικό προσθέτοντας στο αλεύρι ( σκέτο σιταρένιο) , 1 μαγιά , 1/2 φλιτζ. ξηρό κρεμμύδι, 1 ποτήρι (περίπου) γάλα και 2 αυγά για να γίνει πιο μαλακό ακόμα.

Τα ψωμιά έγιναν υπέροχα τα τίμησε η Αχτίδα μου κόβοντας μια γωνίτσα για να τη φάει με τα χόρτα και το κυπριακό τυρί της το χαλούμι που της έγινε συνήθεια πια για το βράδυ απο τότε που της το πρωτοέφερε η φίλη μας Ειρήνη απο τη Κύπρο. Κάντε κι εσείς ψωμί μόνες σας, είναι πανεύκολο και σίγουρα ξέρετε τι τρώτε.

Πηγή: Οι δυό μας στην… κουζίνα!

Πριν αλλάξετε σελίδα…
Μπορεί να βρεθήκατε εδώ, αλλά είναι σίγουρο -πιστεύουμε- πως υπάρχουν συνταγές απολύτως σχετικές μ αυτό που ψάχνετε! Πάρτε ιδέες για μια παραλλαγή, ή, εμπνευστείτε για κάτι λίγο διαφορετικό σήμερα!
Διαλέξτε ποιά σας ενδιαφέρει περισσότερο και δείτε:

  1. Φτιάχνουμε τριμμένη φρυγανιά από μπαγιάτικα ψωμιά
  2. Μαρμελάδα φράουλα η αγαπημένη των παιδιών!!
  3. Καραβιδομακαρονάδα
  4. Κέικ με ρούμι και μήλα