Περιστέρι με…

 
image

1 περιστέρι
200γρ  έγχρωμοι γίγαντες Πρεσπών
120γρ ζάχαρη
500γρ σπάνακι
500γρ γάλα
20γρ άμυλο πατάτας
Τρούφα Γρεβενών(tuber aestivum )
αλάτι

Πολτοποιούμε το σπανάκι με το γάλα και το άμυλο πατάτας, το σουρώνουμε καλά, διορθώνουμε την γεύση  και το βράζουμε ώστε να δημιουργηθεί ένας πηχτός χυλός. Στρώνουμε τον χυλό σε αντικολλητικό χαρτί και τον αποξηραίνουμε στους 55 βαθμούς για 8 ώρες.
Βράζουμε πολύ καλά τα φασολιά και τα πολτοποιούμε με λίγο νερό από την βράση, προσθέτουμε την ζάχαρη και λίγο αλάτι αν χρειαστεί για να διορθώσουμε την γεύση. Θα πρέπει να έχουμε έναν πουρέ φασολιών λείο και γυαλιστερό.
Το περιστέρι το ψήνουμε στον φούρνο ολόκληρο στους 100 βαθμούς μέχρι τους  51 βαθμούς  στο εσωτερικό του.

Η σελίδα δείχνει cache εκδοχή (στιγμιότυπο) περιεχομένου συνταγής από το public domain: http://greekgastronomia.blogspot.com/2012/12/blog-post.html. – Μεταβείτε στην πηγή με το σύνδεσμο: Διασκεδάζοντας την Ελληνική Κουζίνα http://greekgastronomia.blogspot.com/2012/12/blog-post.html.

Πριν αλλάξετε σελίδα…
Μπορεί να βρεθήκατε εδώ, αλλά είναι σίγουρο -πιστεύουμε- πως υπάρχουν συνταγές απολύτως σχετικές μ αυτό που ψάχνετε! Πάρτε ιδέες για μια παραλλαγή, ή, εμπνευστείτε για κάτι λίγο διαφορετικό σήμερα!
Διαλέξτε ποιά σας ενδιαφέρει περισσότερο και δείτε:

  1. Μελιτζάνες…
  2. Φιλετίνια…
  3. Κεφτεδάκια…
  4. Χταπόδι με…

Τι αναζητούν οι επισκέπτες σ αυτή τη συνταγή:

  • συνταγές με περιστέρι